Γράφει η «ξενοδόχος»

 

  • «H βασικότερη παρέμβαση από τις ανακοινώσεις των μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις είναι η αύξηση των δόσεων αποπληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής από 60 που είναι σήμερα σε 96. Μόνο με επιμήκυνση των οφειλών σε πολλές δόσεις θα έχουμε έμμεση ρευστοτητα ώστε να χτίσουμε αντοχές».

Ετσι σχολιάζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος τις χθεσινές ανακοινώσεις του Οικονομικού Επιτελείου της κυβέρνησης.

πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα κάνει λόγο για το πληθωριστικό τσουνάμι λόγω ενεργειακής κρίσης που εξαντλεί τη ρευστότητα και θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων:

  • «Μαζί με την κοινωνία, θέλει και το επιχειρείν τη δική του ενίσχυση, διότι οι θέσεις εργασίας θα κινδυνέψουν. Το ζήτημα είναι κυρίως η πληθωριστική πίεση. Δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία, είναι όλο το επιχειρηματικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση και έχουμε σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να πάρουν γρήγορες απαντήσεις.
  • Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι σήμερα, είναι να πάνε πιο πίσω οι υποχρεώσεις, μέσω επιμήκυνσης δανειακών, ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Και αυτό έμμεση ρευστότητα είναι».

Ο κλάδος βρίσκεται μπροστά

  • «σε μια άλλη μεγάλη πρόκληση μετά την πανδημία – πολέμου δυστυχώς αυτή τη φορά – με απώλειες ζωών και τεράστια ανθρωπιστική κρίση και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα.
  • Οι κρατήσεις έχουν παγώσει, αλλά δεν έχουμε ακυρώσεις αυτή τη στιγμή και αυτό είναι σημαντικό- υπάρχουν μόνο πολύ λίγες ακυρώσεις από την Πολωνία και τη Ρουμανία.
  • Ωστόσο, δεν θα έχουμε φέτος 600 χιλιάδες αφίξεις Ρώσων και 150 χιλιάδες αφίξεις Ουκρανών, αλλά είναι ένα κενό που θα μπορούσε να αναπληρωθεί από άλλες αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here