«Δεν βλέπω να “ασπρίζει η μέρα” μετά τα Φώτα…» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία με την πληρότητα για τα Φώτα να μην ξεπερνά το 50%, ενώ μετά τα νούμερα πέφτουν, όπως είναι εύλογο, κατακόρυφα.

Το κύμα της μετάλλαξης “Όμικρον” σαρώνει αυτή τη στιγμή την Ευρώπη και η αγωνία είναι μεγάλη για το ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα μέσα στο επόμενο τρίμηνο, το οποίο είναι κρίσιμο για τις κρατήσεις της νέας σεζόν.

Αν ισχύσει το αισιόδοξο σενάριο των ειδικών που λέει πως είναι το τελευταίο ξέσπασμα της πανδημίας πριν σβήσει, τότε σίγουρα μπορούμε να προσδοκούμε μια πολύ καλή σεζόν. Διαφορετικά οι ξενοδόχοι θα βρεθούμε πάλι στην «ηλεκτρική καρέκλα» αγωνιώντας για την επιβίωση με κρατήσεις “τελευταίας στιγμής”.

Σε κάθε περίπτωση το θετικό είναι πως η Ελλάδα διατηρεί την υψηλή ζήτησή της στην παγκόσμια αγορά και στο βαθμό που οι επιδημιολογικές συνθήκες δώσουν τα περιθώρια για να εκφραστεί αυτή η ζήτηση, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε πως η σεζόν του 22 θα είναι άμεσα συγκρίσιμη με αυτή του προπανδημικού 2019.