Κάθε Νοέμβριο, ο Μαρκ Μπέικον θυμάται πάντα ένα περιστατικό με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Στις 25 Νοεμβρίου 2023, δημοσίευσε το εξής: «Πριν από εννέα χρόνια, στις 18 Νοεμβρίου, όταν ο Πρόεδρος Σι και η σύζυγός του έφτασαν στο Χόμπαρτ, είχα την τιμή να τους συναντήσω και να μιλήσω μαζί τους για περισσότερο από μία ώρα.»

Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συνάντησε την οικογένεια του Μαρκ Μπέικον κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αυστραλία το 2014.

Ο πατέρας του Μαρκ, Τζιμ Μπέικον, επισκέφτηκε την επαρχία Φουτζιέν της Κίνας δύο φορές ως κυβερνήτης της Τασμανίας το 1999 και το 2001. Ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος εκείνη την περίοδο αναλάμβανε τα καθήκοντά του στο Φουτζιέν, δέχθηκε αυτόν τον φίλο από μακριά.

Αφού επέστρεψε, ο κυβερνήτης Τζιμ Μπέικον είπε στον γιο του και στην οικογένειά του για τον Σι Τζινπίνγκ: «Να θυμάστε το όνομα αυτού του ανθρώπου, είναι ένα άτομο που κάνει σπουδαία πράγματα.»

Ο κυβερνήτης Τζιμ Μπέικον κάλεσε επίσης τον Σι Τζινπίνγκ, τότε κυβερνήτη της επαρχίας Φουτζιέν, να επισκεφθεί την Τασμανία. Ωστόσο, ο κυβερνήτης Τζιμ Μπέικον πέθανε λόγω ασθένειας το 2004 και έχασε αυτό το ραντεβού για πάντα.

Πολλά χρόνια αργότερα, ο Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος έγινε ο ανώτατος ηγέτης της Κίνας, ταξίδεψε πέρα από τον ωκεανό για να παρευρεθεί στο ραντεβού αυτού του παλιού φίλου.

https://www.facebook.com/watch/?v=255757057193189

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ