Υπερψηφίστηκε με 158 “ναι” από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2024, που περιλαμβάνει δημοσιονομικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων με πρόσθετα μέτρα στήριξης 2,5 δισ. ευρώ, καθώς και σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι σηματοδοτείται η ανάταξη της οικονομίας μας και το πέρασμα από την κρίση στην πρόοδο κι ότι σκοπός του είναι να παρουσιάσει αυτή τη μετάβαση από την προηγούμενη τετραετία που ήταν ουσιαστικά μια τετραετία μάχης με πολλαπλές κρίσεις σε μια τετραετία που ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τη δυναμική ευρωπαϊκή σύγκλιση. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση κατά 20% στην αποζημίωση όλων των εφημεριών στο ΕΣΥ.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για προϋπολογισμό πληθωρισμού και ακρίβειας που τα δύσκολα θα είναι κατά την εφαρμογή του και όχι την ψήφισή του! Πέρα από την κριτική στην κυβέρνηση οι πολιτικοί αρχηγοί παρουσίασαν και τις δικές τους προτεραιότητες στην άσκηση πολιτικής. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις κοινωνικές ανάγκες και την κλιματική κρίση.

Προϋπολογισμός διευθετήσεων για το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναφέρεται στη στεγαστική πολιτική και τα κόκκινα δάνεια που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κόμματός του και να προτρέπει την κυβέρνηση να καταργήσει τη Golden Visa όπως έπραξε και η Πορτογαλία. Στην ίδια συχνότητα και ο Κυριάκος Βελόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και κατά αυτών που, όπως είπε, ευαγγελίζονται την “αμαρτωλή Σοσιαλδημοκρατία”, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και εσχάτως τη Ν. Αριστερά.

Αντιλαϊκός και αντιαναπτυξιακός ο προϋπολογισμός, σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελλάδα έχει γίνει νεκροταφείο για χιλιάδες επιχειρήσεις» τόνισε μιλώντας στη Βουλή ο Γραμματέας των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

«Η ζωή στην Ελλάδα του 2023 είναι συνδεδεμένη με την ανασφάλεια» σημείωσε ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης από το βήμα της Βουλής.

«Από τον προϋπολογισμό λείπει το σπουδαίο όραμα – Δεν υπάρχει ελληνική οικονομία χωρίς Έλληνες» ανέφερε από την πλευρά του στην ομιλία του ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

«Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό σε όλα τα πεδία – Δεν υπολογίσατε τους πολίτες και την κοινωνία» ανέφερε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ