Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα και ενδέχεται να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των εδρών στις 7 Ιουλίου. Εντούτοις, το πολιτικό τοπίο με την ανάγκη ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης τα προσεχή χρόνια θα κριθεί και θα ξεκαθαρίσει κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών του κοινοβουλευτικού σώματος για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2020.

Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης με ανθεκτικά ανοδικές τάσεις, παρά τους τυχόν περιορισμούς που προκύπτουν εξαιτίας των διεθνών εμπορικών εντάσεων. Σε κάθε περίπτωση, οι προκλήσεις του υψηλού χρέους βρίσκονται ακόμα στο προσκήνιο και η δημοσιονομική πολιτική της επόμενης κυβέρνησης θα είναι καθοριστικής σημασίας. Η μεσοπρόθεσμη προοπτική της Ελλάδας θα εξαρτηθεί ακόμα περισσότερο από την πορεία της οικονομίας, με βάση τα μέτρα δημοσιονομικής συμμόρφωσης της χώρας. Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια στον κλάδο των εγχώριων επενδύσεων, σύμφωνα με τη δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και την σταθερή ενίσχυση της απασχόλησης, θεωρώντας εφικτή τη δυνατότητα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας γύρω στο 2% το 2019.

Η αναλυτική επισυναπτόμενη έκθεση στα αγγλικά περιέχει επίσης τρία οικονομικά σενάρια που αφορούν το ελληνικό δημόσιο χρέος, κατά την περίοδο 2020-2025. Τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σημείωσαν ικανοποιητικές αποδόσεις την τρέχουσα χρονιά, ενώ εξακολουθούν να επηρεάζονται από την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, σε συνδυασμό με τους πολιτικούς κινδύνους στο ιταλικό έδαφος. Η UBS παρακολουθεί στενά τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές καταγράφονται μέσω των δημοσκοπήσεων και σε σχέση με τον διορισμό των Προέδρων στα κορυφαία ευρωπαϊκά πόστα, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και στο τηλεοπτικό debate των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα 1 Ιουλίου.

UBS_EuropeanEconomy_GreekDebtandElections_EN_21.6.2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here