Άδοξο τέλος είχε η απόπειρα των μαθητών του Δημοτικού Σχολείο Ολύνθου στην Χαλκιδική να δημιουργήσουν τον δικό τους λαχανόκηπο αλλά και να κάνουν την πρώτη τους «γνωριμία» με τους σχολικούς συνεταιρισμούς.

Παρότι η ιδέα ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά με μεγάλη επιτυχία κι ανταπόκριση από μέρους μαθητών και γονέων, εν τούτοις η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία βρήκε ξανά τον τρόπο να στερήσει από τους μικρούς μαθητές την ευκαιρία να ασχοληθούν με κάτι που ξεφεύγει από τα στενά όρια της έννοιας της εκπαίδευσης, όπως αυτή έχει καλλιεργηθεί στην Ελλάδα.

Έτσι, η εφορία της περιοχής που υπάγεται το σχολείο αποφάσισε να κατατάξει τον σχολικό συνεταιρισμό με την επωνυμία «Περιβόλι» στην κατηγορία των κανονικών συνεταιρισμών, με επακόλουθο την υποχρέωση καταβολής φόρου επιτηδεύματος 800 ευρώ, καθώς τα έσοδα των μαθητών από την λειτουργία του λαχανόκηπου είχαν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο όριο των 100 ευρώ.

Η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό για να συγκεντρώσει εκεί τα έσοδα από τον λαχανόκηπο, όμως η αδυναμία των ανήλικων μαθητών να εκδώσουν ΑΦΜ οδήγησε τον διευθυντή του σχολείο να δώσει τον δικό του, κάτι το οποίο έγινε αντιληπτό από την εφορία, με τα παραπάνω αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συνεταιρισμού και κατ’ επέκταση και του λαχανόκηπου πριν προλάβει να κλείσει ούτε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here