Γράφει η «ξενοδόχος»

Για δύο σημαντικές συμφωνίες, που έκλεισαν τις τελευταίες μέρες, έκανε λόγο  ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

1.

Καταρχάς με τον όμιλο Der Touristik που δραστηριοποιείται σε Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες συμφωνήθηκε η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών που φέρνει στην Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ταυτόχρονα ο Όμιλος ζητά να στείλει στην Ελλάδα 50% περισσότερους επισκέπτες τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο του 2022.

Ο όμιλος, ο οποίος το 2021 παρουσίασε αύξηση +16% σε σχέση με το 2019 στον αριθμό επισκεπτών που έφερε στην Ελλάδα, φιλοδοξεί το 2022 να παρουσιάσει περαιτέρω αύξηση 20%, με στόχο να προσελκύσει συνολικά, από όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται, τους 1,2 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι 500.000 από τη γερμανική αγορά.   O όμιλος Der Touristik  αποτελεί τον τουριστικό βραχίονα του γερμανικού κολοσσού REWE με κύκλο εργασιών που προσεγγίζει τα 75 δισ. ευρώ, αποτελείται από δεκάδες εταιρείες στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, ενώ έχει εξαγοράσει μεταξύ άλλων και τον Tour Operator «Apollo» που εξειδικεύεται στην Ελλάδα στις σκανδιναβικές αγορές.

2.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά τη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας Norwegian Cruise Line που θα ξεκινήσει τη σεζόν στις 2 Μαρτίου 2022 και θα τελειώσει στις 30 Νοεμβρίου. Σε τηλεδιάσκεψη της περασμένης εβδομάδας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Norwegian Cruise Line Harry Sommer και τον Senior Vice President Steve Moeller συμφωνήθηκε ώστε η Norwegian Cruise Line να φέρει περισσότερους από 200.000 επιβάτες στην Ελλάδα από τις 2 Μαρτίου 2022 έως τις 22 Νοεμβρίου 2022.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here