Η ισχυρή παρουσία της γερμανικής τουριστικής αγοράς στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, με τον Διευθυντή πωλήσεων της Condor Airlines, κ. Paul Schwaiger.  

Όπως ανακοινώθηκε, από τα μέσα Απριλίου -όταν η γερμανική αεροπορική εταιρεία προσγειώθηκε, ξανά, στην Αθήνα με απευθείας πτήση έπειτα από περισσότερα από 25 χρόνια- πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση έξι πτήσεις, συνολικά, οι οποίες συνδέουν απευθείας την Αθήνα με το Ντίσελντορφ και την Λειψία, γεγονός που αντικατοπτρίζει -όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας- την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη δυναμική του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, αλλά και την επιστροφή της ελληνικής πρωτεύουσας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Condor Airlines ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα της εταιρείας -όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής- περιλαμβάνει πτήσεις από οκτώ αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, σε συνολικά 17 προορισμούς στην Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η χώρα μας βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, με τα πρώτα στοιχεία από τους δύο μεγαλύτερους tour operators -της TUI και της DER Touristik-  να κάνουν λόγο ακόμη και για διπλασιασμό των κρατήσεων σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, τουλάχιστον μέχρι και τον Νοέμβριο.

Πρόκειται, δε, για high spenders ταξιδιώτες, οι οποίοι παραδοσιακά αφήνουν σημαντικό εισόδημα στους κλάδους που σχετίζονται με τουρισμό, στηρίζοντας τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της μέσης ελληνικής οικογένειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here