Περισσότερο σημειολογικό παρά οικονομικό χαρακτήρα έχει η απόφαση της διοίκησης της Attica Group, να διανείμει κέρδη 0,05€/μτχ 
   Το εγκεκριμένο ποσό (10,790 εκατ.€) προέρχεται από ναυτιλιακά έσοδα (παλαιότερων χρήσεων) δεν υπόκειται σε φορολόγηση και θα αποδοθεί καθαρό/εξ’ ολοκλήρου στους δικαιούχους.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι (στο ΣΑΤ) την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

  • Παράγοντες της αγοράς σημείωναν, πως η συγκεκριμένη κίνηση της Attica Group θα πρέπει να ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο αναδιάρθρωσης (που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την συγχώνευση-μέσω απορρόφησης- με την ΑΝΕΚ μετά την εξυγίανση της κρητικής ακτοπλοϊκής.
Οι ίδιοι “βλέπουν” στο βάθος αυτής της σύνθετης διαδικασίας, πώληση της εισηγμένης Συμμετοχών, που περιλαμβάνει τις Superfast, Strintzis, HSW κ.α.

 

Από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021 (Ημερομηνία Αποκοπής Δικαιώματος), οι μετοχές της Εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), χωρίς το δικαίωμα είσπραξης της διανομής.

Η καταβολή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, από την πληρώτρια Τράπεζα «Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here