Γράφει η ξενοδόχος

Και νέες συνδέσεις για το πρόγραμμα της θερινής σεζόν σε μία προσπάθεια να στραφούν σε προορισμούς που προτιμά το ταξιδιωτικό κοινό, εν μέσω …θυέλλης των γεωπολιτικών εξελίξεων και της αύξησης του κόστους των καυσίμων προσθέτουν ξένες αεροπορικές.

Ετσι, η Volotea προχωρά σε μία ακόμη νέα σύνδεση της Αθήνας με το εξωτερικό, αρχής γενομένης από το Μάιο στη σύνδεση Αθήνα- Τορίνο, με μία προσφορά συνολικά 12.000 θέσεων.

Η νέα σύνδεση με Τορίνο

  • «αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δέσμευση της εταιρείας να επεκτείνει τη γκάμα των προορισμών που μπορεί να προσεγγίσει η ελληνική πρωτεύουσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φθάνοντας ανέρχεται έτσι τους 14 – συμπεριλαμβανομένων και των 4 νέων δρομολογίων που δρομολογήθηκαν φέτος:
  • Μπιλμπάο (νέα διαδρομή 2022), Μπορντό (νέα διαδρομή 2022), Λυών, Μασσαλία, Νάντη (νέα διαδρομή 2022), Στρασβούργο, Μπάρι, Τορίνο (νέα διαδρομή 2022), Βενετία, Βερόνα, Κρήτη, Μύκονος, Σαντορίνη και Ντουμπρόβνικ”.

Η αεροπορική θα διαθέσει περισσότερες από 560.000 θέσεις (έναντι 182.000 θέσεων το 2021) από το αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ αναμένει να πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.600 πτήσεις έναντι των 1.162 που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.

Αντίστοιχα και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική χαμηλού κόστους, η Ryanair μέσω του επικεφαλής της κ. Μάικλ Ο’Λιρι προγραμματίζει αυξημένο αριθμό πτήσεων από Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία και Γερμανία προς την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία για το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Ο’Λιρι προέβλεψε ότι επόμενοι 12 μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι για τις περισσότερες αεροπορικές λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αύξηση του κόστους των καυσίμων. Από την πλευρά της, η εταιρεία έχει καλύψει το 80% των αναγκών της σε καύσιμα μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

Σημειωτέον ότι στις αρχές Φεβρουαρίου με ανακοίνωσή της η low cost αεροπορική ζήτησε χαμηλότερες χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια, χαρακτηρίζοντάς τα πολύ ‘’ακριβά’’ και παράλληλα, κίνητρα για να ενισχύσει το πτητικό της προγράμμα στη χώρα μας συνολικά, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here