Στη δυναμική του λιμανιού του Πειραιά με αφορμή την ανάκαμψη της κρουαζιέρας στη χώρα μας μετά την πανδημία, αναφέρθηκε στο 7ο Posidonia Sea Tourism Forum ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά ΑΕ,Yu Zenggang.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης, ο κ. Yu Zenggang μίλησε για το λιμάνι του Πειραιά ως το κατάλληλο παράδειγμα δυναμικής ανάκαμψης του κλάδου της κρουαζιέρας μετά την πανδημία.

Αναφερόμενος στη μεγάλη σημασία του homeporting, είπε ότι το λιμάνι του Πειραιά μέσω της συνεπούς στρατηγικής και των στοχευμένων επενδύσεων αξιώνει αυξημένα μερίδια στο συνολικό επιχειρηματικό μείγμα της κρουαζιέρας, με θετικές αποδόσεις για την τοπική και εθνική οικονομία, σημειώνοντας ότι το 2022 το 65% των εξυπηρετούμενων κρουαζιερόπλοιων πραγματοποίησε αφιξοαναχωρήσεις από τη βάση της κρουαζιέρας στον ΟΛΠ. Πρόσθεσε ότι ήδη οι προκρατήσεις για το 2023 παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 43% σε σύγκριση με το 2022.

Για την επιβατική κίνηση είπε ότι το λιμάνι όχι μόνο μπόρεσε να επιτύχει γρήγορη και πλήρη ανάκαμψη, αλλά κατάφερε το 2022 να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα, καταγράφοντας διψήφια και τριψήφια αύξηση, 190% στην επιβατική κίνηση και 79% στον ελλιμενισμό πλοίων σε σύγκριση με το 2021. «Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η κρουαζιέρα στον Πειραιά όχι μόνο επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, αναφορικά με το μέλλον, με σημαντικές προοπτικές και οφέλη για την τουριστική βιομηχανία και την οικονομία της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Yu Zenggang.