«Αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την τεχνητή νοημοσύνη πριν από δέκα χρόνια, χάρις σε ένα νέο μηχανικό που επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο τσιμέντου στο εξωτερικό και ζήτησε χρηματοδότηση 20.000 ευρώ για να εγκαταστήσει αισθητήρες και αλγόριθμους στα εργοστάσιά μας στην Ελλάδα. Ευτυχώς το κονδύλι εγκρίθηκε και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά με αύξηση της παραγωγής, εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποίηση των big data. Με την τεχνητή νοημοσύνη ο “Τιτάνας” έγινε πρωτοπόρος στην προγνωστική συντήρηση καθώς ένας απειροελάχιστος ήχος ή μια δόνηση που θα περνούσε απαρατήρητη, εντοπίζεται από τους αισθητήρες που ειδοποιούν ότι κάποιο μηχάνημα χρειάζεται συντήρηση ή αντικατάσταση πριν επέλθει η βλάβη». Αυτά επεσήμανε η Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου, εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Titan και πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής του Διοικητικού Συμβουλίου, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ των Δελφών και περιγράφοντας την εμπειρία της εταιρείας από την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης στην παραγωγή.

Η κ. Παπαλεξοπούλου σημείωσε ότι η χώρα μας μπορεί να σταθεί διεθνώς επάξια στον τομέα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μια μικρομεσαία -για τα μεγέθη της παγκόσμιας αγοράς τσιμέντου- επιχείρηση όπως ο Τιτάνας κατάφερε αυτά τα αποτελέσματα. Τόνισε ωστόσο την ανάγκη σταθερής ηγεσίας (να μην αλλάξει η οικονομική πολιτική όταν αλλάζει η κυβέρνηση), να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης και να αυξηθεί η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alumil Γιώργος Μυλωνάς ανέφερε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην εσωτερική αγορά, τις διευκολύνουν να διεισδύσουν σε αγορές του εξωτερικού. «Τα καταφέρνουμε καλύτερα από χώρες που είναι πιο οργανωμένες και δυνατές. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρχει βιομηχανική παραγωγή. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από τους ξένους», είπε. Σε σχέση με την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην επιχείρηση, υπογράμμισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη οδήγησε σε αύξηση της παραγωγικότητας κατά 25% και μείωση του σκραπ κατά 90%. Ενώ σε ερώτηση για πιθανές επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας ανέφερε ότι επί του παρόντος η Alumil ψάχνει 80 εργαζόμενους για το εργοστάσιο στο Κιλκίς και δεν βρίσκει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kaizen Gaming, Γιώργος Δασκαλάκης σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη εξυπηρετεί τόσο τους πελάτες όσο και τους εργαζόμενους στην εταιρεία. Προειδοποίησε εξάλλου ότι τα επόμενα χρόνια είναι πολύ σημαντικά επειδή η τεχνολογία καλπάζει με ταχύτητα μεγαλύτερη από ποτέ, ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα, η Ευρώπη έχει μείνει πίσω και πρέπει να δούμε πώς θα αντεπεξέλθουμε στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ