Η κα. Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Καινοτομίας ΣΕΒ, ανέφερε στην παρουσίασή της στο Hellenic Innovation Forum & Awards 2021, ότι η καινοτομία βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΣΕΒ, ενώ παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους και το πλέγμα πρωτοβουλιών του Συνδέσμου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο πλαίσιο της παρουσίασής της πρώτο στόχο αποτελεί η έρευνα που παράγεται στα πανεπιστήμια να μετατρέπεται σε διπλωματική ευρεσιτεχνία και τεχνολογική γνώση και στη συνέχεια να επενδύουν πολύ περισσότερες επιχειρήσεις στην καινοτομία και να κάνουν γρήγορα scaleup.

H ίδια παρουσίασε τα «εργαλεία» του ΣΕΒ για την επίτευξη αυτών των στόχων:

1ο Το πρόγραμμα Innovation Ready, στο οποίο υπάρχει πολύ θετική ανταπόκριση από τις μεγάλες εταιρείες, γιατί κατανοούν τα πολύ σημαντικά οφέλη. Οι εδραιωμένες επιχειρήσεις αναφέρθηκε ότι υιοθετούν πολύ πιο γρήγορα την καινοτομία. Έχουν ήδη γίνει παρουσιάσεις από 56 startups, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

2ο Άλλη μία πρωτοβουλία αποτελεί το Innovative Greeks σε συνεργασία με την Endeavor για τους Έλληνες της διασποράς. Ήδη 4.500 Έλληνες της διασποράς παρακολουθούν αυτή την πρωτοβουλία.

3ο εργαλείο αποτελεί το Workintech, για την ανεύρεση καταρτισμένου προσωπικού

4ο Συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα

5ο Το πρόγραμμα SEV Scale Up όπου καθίσταται ο ΣΕΒ το «σπίτι» για πολλές εταιρείες τεχνολογίας και startups. Τους προσφέρουμε πολλές υπηρεσίες και κυρίως διασύνδεση με άλλους φορείς, χρηματοδότηση από funds, mentoring και πρόσβαση σε ξένες αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ