Όλο και μειώνεται η διαφορά στην απόδοση των 10ετών Ιταλίας και Ελλάδος. Στο 3,62% χθες το ιταλικό benchmark, στο 4,30% το αντίστοιχο ελληνικό. Η διαφορά στις 68 μ.β ή στο 0,68% που είναι από τις πιο «κλειστές» έχουν καταγραφεί ever.

Τι συμβαίνει θα πείτε, βελτιώνεται η θέση της ελληνικής οικονομίας και αποτυπώνεται αυτό στην απόδοση των κρατικών τίτλων; προφανώς και όχι. Επιδεινώνεται η εικόνα, το outlook της ιταλικής και επιβαρύνεται το country risk με συνέπεια να «τιμολογείται» και στους κρατικούς τίτλους της γείτονος, προφανώς.

Άραγε αυτό είχαν στο μυαλό τους οι του Μαξίμου όταν προ εβδομάδος έλεγαν πως η απόδοση του ελληνικού αποσυνδέεται από αυτήν του ιταλικού και από τις 110 μ.β ή 1,10% η διαφορά μειώνεται;

Σ’ αυτό το ευφυολόγημα είχαν βασίσει και το αφήγημα τους για ενδεχόμενη δυνατότητα της Αθήνας να προχωρήσουν στην έκδοση ενός ομολόγου διάρκειας 5,5 ετών για 2,5 με 3 δισ. ευρώ. 

Ωστόσο, απ΄ ότι έμαθα έφτασαν όλα αυτά στα…αυτιά και του ESM και αναγκάστηκε να βγει ο Klaus να βάλει τον απαραίτητο «πάγο«.

Ας είμαστε σοβαροί:  Με απόδοση στο 4,30% (για το 10ετές) ΔΕΝ μπορείς να πας πουθενά, όταν μάλιστα έχεις εκδώσει πρόσφατα 7 ετές με πολύ πιο εμφανές «κουπόνι».

Οπότε ας αφήσουν τους…εξυπνακισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here