Στο χθεσινό μας σχόλιο αναφερθήκαμε στην δημιουργία ενός τριγωνικού σχηματισμού στον  S&P500 και σ’ ένα στενό εύρος τιμών ενώ δεδομένης της πρόσφατης έντασης των πωλήσεων, πιστεύαμε ότι η κίνηση θα είναι προς την ανοδική εκτόνωση αυτού του εύρους σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Έτσι κι έγινε και ο δείκτης διέσπασε ανοδικά την αντίσταση στις 2780 μονάδες η οποία τώρα πλέον ενεργεί ως στήριξη, και έφτασε στις 2820 μονάδες, επίπεδα στα οποία βρίσκεται την ώρα που γράφεται αυτό το σχόλιο.
Μια προσεκτική ματιά στο γράφημα θα δείξει οτι το επίπεδο του 50% και 61,8% του Fibonacci συμπίπτει με τις 2828 μονάδες και 2855 μονάδες αντίστοιχα, οπότε αυτές θα είναι και οι περιοχές για “στάση” τις επόμενες ημέρες ενώ δεν πιστεύουμε οτι θα ξεπεραστούν τα εν λόγω επίπεδα, τουλάχιστον σε μια πρώτη απόπειρα.
Προς το παρόν η ανοδική αντίδραση είναι σε ισχύ αλλά δεν θα επιχειρούσαμε θέσεις short τουλάχιστον μέχρι να σχηματιστεί μια μορφή κορυφής.
*Σχόλιο του Ιωάννη Κανταρτζή (http://www.ikantartzis.com/), οικονομολόγου κι εκδότη του διεθνούς περιοδικού TRADERS’, με ειδίκευση στα παράγωγα προϊόντα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here