Δεν έκανε καμία αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία η Moody’s. Και δεν αναβάθμισε την ελληνική οικονομία απογοητεύοντας, καθώς με τη στάση αυτή διατηρεί την ίδια διαβάθμιση η οποία είναι η χαμηλότερη σε σχέση με τους άλλους τρεις οίκους, τους οποίους λαμβάνει υπόψη της η ΕΚΤ για να αγοράζει κρατικά ομόλογα.

Την ίδια στάση είχε κρατήσει πρόσφατα και η S&P. Η διαφορά είναι ότι η S&P αξιολογεί μία βαθμίδα υψηλότερα την ελληνική οικονομία. Όπως άλλωστε και οι άλλοι οίκοι.

Η Moody’s σε έκθεσή της μόλις δύο ημέρες πριν, εξετάζοντας προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης το 2022, είχε εκτιμήσει ότι η Ελλάδα θα σημειώσει ανάπτυξη 4,3% το 2022, ενώ το ελληνικό χρέος θα μειωθεί κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες για να διαμορφωθεί στο 191% του ΑΕΠ. Αυτή η μείωση προερχόμενη κυρίως από την αύξηση των αναπτυξιακών ρυθμών της χώρας, ήταν το μεγαλύτερο turn around story για μία χώρα της Ευρωζώνης, με βάση τις δικές της μετρήσεις.

Για την ιστορία, οι άλλοι οίκοι δεν δίνουν ακόμα στην ελληνική οικονομία την επενδυτική βαθμίδα, αλλά αξιολογούν υψηλότερα:

Η Fitch αξιολογεί την Ελλάδα στο «BB» με σταθερό outlook, όπως και η Standard & Poor’s, με θετικό όμως outlook. Η DBRS αξιολογεί την Ελλάδα με «ΒΒ» και θετικό outlook. Η Moody’s είναι ο οίκος που εξακολουθεί να διατηρεί τη χαμηλότερη αξιολόγηση για τη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here