Σε σημαντικές αλλαγές αναμένεται να οδηγήσει το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ όσον αφορά το πώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να υλοποιήσει τους στόχους του στο εσωτερικό της χώρας, αλλά τα αποτελέσματα ίσως να μην σημαίνουν τόσα πολλά για τις εμπορικές πολιτικές της χώρας, σημειώνεται σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC.
Η πολιτική «Πρώτα η Αμερική» του Τραμπ δεν αναμένεται να παρεκκλίνει δραστικά από τη σημερινή της πορεία παρόλο που οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζουν αναλυτές.
Το αναμενόμενο αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να δημιουργήσει δυσκολίες για τον Τραμπ σε διάφορους τομείς, όπως οι αμυντικές δαπάνες. Σε ό,τι αφορά όμως την εμπορική πολιτική, ο Τραμπ έχει την εκτελεστική εξουσία και μπορεί να καθορίζει τους όρους ανεξάρτητα από το εάν το Κογκρέσο είναι μοιρασμένο ή όχι.

Αυτό οφείλεται στο ότι το «Κογκρέσο δεν έχει μεγάλη δυνατότητα να ελέγξει την εμπορική πολιτική», έγραψαν πρόσφατα σε σημείωμά τους αναλυτές στην RBC Capital Markets. Αντίθετα, «το Οβάλ Γραφείο έχει εκτεταμένες εξουσίες για να ενεργεί μονομερώς», κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος πιθανόν «να συνεχίζει να προωθεί την εμπορική του ατζέντα», σύμφωνα με τους αναλυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here