Πληροφορική, ενέργεια, κατασκευές αλλά και τουρισμός, βιομηχανία είναι οι κλάδοι στους οποίους κυρίως στρέφουν την προσοχή τους οι αναλυτές, για το 2022.
   Μέγα ζητούμενο η συνέχιση της επαναφοράς του τραπεζικού κλάδου, με τον Μάνο Χατζηδάκη (ΒΕΤΑ χρηματιστηριακή) να σημειώνει, πως το 2021 έκλεισε με λιγότερες εκκρεμότητες, καθώς αποκτήθηκαν νέα κεφάλαια, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν αισθητά, ενώ βάσει του σχεδιασμού των διοικήσεων των 4 συστημικών ομίλων η προοπτική υλοποίησης τους είναι ισχυρό δέλεαρ για την τρέχουσα αποτίμηση τους.
  Πέραν των τραπεζών η ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ. θεωρεί πως ενέργεια, τουρισμός, κατασκευές και λιανικό εμπόριο θα βρεθούν στο επενδυτικό επίκεντρο, με τον επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της χρηματιστηριακής να τονίζει, ότι η ΔΕΗ άνοιξε τον δρόμο για τον ενεργειακό κλάδο.
   Σε πληροφορική, ενέργεια, βιομηχανία και κατασκευές εστιάζει ο Ηλίας Ζαχαράκης (Fast Finance) θέτοντας το εύλογο ερώτημα εάν ο χρηματοπιστωτικός κλάδος θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, ωθώντας έτσι το χρηματιστήριο πάνω από τις 1.000 μονάδες. 
   Επιφυλακτικός, λόγω των κινδύνων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία και του ενδεχόμενου μίας διόρθωσης διεθνώς, εμφανίζεται ο Πέτρος Τσούρτης (MERIT ΑΧΕΠΕΥ) για αυτό και στρέφεται προς αμυντικούς κλάδους και εισηγμένες που παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές και έχουν λογικό δανεισμό. Τουρισμός, ενέργεια και τεχνολογία έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here