Την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη τόσο του ίδου όσο και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τον τρόπο που προκύπτουν τα υπερπλεονάσματα εξέφρασε ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταικούρας – οποίος μιλά αύριο στο NPL Summit 2018, το κορυφαίο συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια.

Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM είπε: “Διότι, αν δείτε και από την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, αυτά (τα υπερπλεονάσματα) οφείλονται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στην εσωτερική στάση πληρωμών, τις κατασχέσεις, την κατάρρευση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τη μη επιστροφή φόρων προς τους ιδιώτες”. “Άρα”, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, “μ’ αυτόν τον τρόπο, εις βάρος της πραγματικής οικονομίας, υπονομεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό χώρο”.

Σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτόν τον δημοσιονομικό χώρο “προτείνοντας αποσπασματικά και με μεγάλη καθυστέρηση μειώσεις κάποιων φορολογικών συντελεστών, τους οποίους, όμως, η ίδια συνειδητά αύξησε. Συνεπώς, ναι, η ΝΔ συμφώνησε στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση μ’ αυτόν τον τρόπο αποδέχθηκε και παραδέχθηκε ότι απέτυχε η μεταρρύθμιση του 2016”. Τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει “το ένα από τα δέκα που έχει πάρει από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών”.

………………………

Δείτε επίσης:

NPL Summit 2018: Κορυφαίοι ομιλητές και κλειστό δείπνο με ομιλία του Διοικητή της ΤτΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here