Η μεγαλύτερη μεταμνημονιακή βιομηχανία της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια είναι η αποτελεσματική διαχείριση των 100 δις Ευρώ που σήμερα βρίσκονται θαμμένα σε  χαρτοφυλάκια «κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων» είτε σε χαρτοφυλάκια τραπεζών είτε σε πακέτα προς διαχείριση από εξειδικευμένες εταιρείες.

Το NPL Summit 2018 διοργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου,  και φιλοδοξεί να αποδείξει ότι η ορθολογική διαχείριση των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων θα αποφέρει άμεσα οφέλη στην κοινωνία, θα δημιουργήσει σταθερές και βιώσιμες θέσεις εργασίας, θα απελευθερώσει πακτωλό κεφαλαίων τόσο από τραπεζικά ιδρύματα της χώρας όσο και από τους χρηματοπιστωτικούς γίγαντες του εξωτερικού που εξειδικεύονται σ’ αυτή τη δραστηριότητα.

Το συνέδριο προσπαθεί να διακρίνει τις μεγάλες ευκαιρίες μέσα από την κρίση των κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων. Νέες τεχνικές διαχείρισης, νέες προοπτικές αναβίωσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων  που σήμερα θεωρούνται βάρος και απώλεια.

Στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η Ελληνική Κοινωνία χρειάζεται έναν Οδηγό Επιβίωσης και αξιοποίησης των ευκαιριών που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Η διεθνής επενδυτική κοινότηταέχει πολλά να μάθει από το «ελληνικό παράδειγμα» που προσπαθεί να διαχειριστεί ένα «βάρος» που αντιστοιχεί στο 50% του ΑΕΠ, χωρίς τις οδυνηρές και αντιπαραγωγικές καταστάσεις που παρατηρήθηκαν σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

Το NPL Summit θα προσπαθήσει να είναι χρήσιμο εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες των πολλών κλάδων που εμπλέκονται στη διαχείριση των Κόκκινων Δανείων και Ανοιγμάτων.

Ελληνικές και ξένες Τράπεζες, Επενδυτικοί Οργανισμοί και Funds, Δικηγορικά Γραφεία –Νομικοί σύμβουλοι κι εταιρείες, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, Λογιστικά Γραφεία, Εταιρίες Τεχνολογίας που δημιουργούν πλατφόρμες Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων, Εταιρείες Real Estate και ΑΕΑΠ, Call Centers  και Εισπρακτικές Εταιρείες, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί και Servicers θα βρουν κάτι σημαντικό και χρήσιμο όχι μόνο στο επίσημο κεντρικό πρόγραμμα του συνεδρίου αλλά και στις πάρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται στο περιθώριο του NPL Summit.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

·         Δημήτριος Λιάκος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

·         Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής ΝΔ, πρ. Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών

·         Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

·         Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας, Ελληνική Ένωση Τραπεζών

·         Άρης Αρβανιτάκης, Managing director, UCI Greece Loan Management Services

·         Νικόλας Δ. Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας, Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ)

·         Μιχάλης Μασουράκης, Chief Economist, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

·         Γιώργος Παυλάτος, Συνιδρυτής & Senior Partner, OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

·         Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

·         Γιάννης Σπυρόπουλος, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος, OCTANE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

 

Διαβάστε επίσης: NPL Summit 29/11/2018. Ήρθε η ώρα να συζητήσουμε σοβαρά για τα «κόκκινα δάνεια»

Έρχεται το συνέδριο NPL SUMMIT 2018 «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα & Κοινωνία»

Κλειστό Δείπνο

Επίτιμος Ομιλητής:
Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ

Στο κλειστό δείπνο, οι επαγγελματίες του χώρου θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα από την ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα και να ανταλλάξουν απόψεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here