Γράφει η «ξενοδόχος»

Πανδημία και επικείμενο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν- έστω κι αν αυτή είναι ακόμη στον “αέρα”– επικαλέστηκαν οι ξενοδόχοι, οι οποίοι ζητούσαν μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα να “παγώσουν” οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ανά την Ελλάδα.

Εξ’ ού και ήρθε η τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις δημόσιες συμβάσεις, με την οποία παγώνουν όλες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021, έστω κι αν το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας είχε στο πρόγραμμα το αντίθετο.

  • Όπως προβλέπεται στην τροπολογία με την υπογραφή 12 κυβερνητικών στελεχών (Χρ. Σταϊκούρας, Αδ. Γεωργιάδης, Κ. Σκρέκας, Κ. Τσιάρας, Μ. Βορίδης, Κ. Καραμανλής, Γ. Πλακιωτάκης, Σπ. Λιβανός, Κ. Πιερρακάκης, Θ. Σκυλακάκης, Στ. Πέτσας και Ν. Χαρδαλιάς), αναστέλλονται εκατοντάδες πρωτόκολλα κατεδάφισης σε αιγιαλούς και παραλίες για δημόσιες και δημοτικές εγκαταστάσεις σε όλη την χώρα και τη ρύθμιση να αφορά και τα ιδιωτικά κτίσματα.

Η εν λόγω τροπολογία αφορά περιοχές με υψηλά ποσοστά αυθαιρέτων, όπως για παράδειγμα η Κρήτη ή η Χαλκιδική.

Από την πλευρά τους, πιο οργανωμένα, οι ξενοδόχοι της Κρήτης έστειλαν και επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος με την οποία ζητούσαν ακριβώς να υπάρξει η αναστολή μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν και στη συνέχεια το θέμα να εξεταστεί εκ νέου κατά περίπτωση.

Για το θέμα δε ζητείται αποφανθεί Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων τόσο από την πλευρά του υπουργείου όσο και των φορέων, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που ο κλάδος του τουρισμού είναι αυτή την στιγμή αντιμέτωπος με τεράστια μείωση εσόδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here