Με μία ιστορική αναδρομή ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης Α.Ε.Γ.Α. στο 13o Ιnsurance Conference.

“Θέλω να μιλήσω στην καρδιά σας. Ίσως αιρετικά. Πριν 4 μέρες έκλεισα τα 78 χρόνια. Προβληματίστικα αν θα έπρεπε να κάνω την παρουσίαση, γιατί είναι περίεργο να παραθέτεις στους ανταγωνιστές σου τα όπλα που έχεις και με τα οποία πολεμάς με επιτυχία την κρίση. Πιστεύουμε ότι όσο ο ανταγωνισμός  γίνεται μεγαλύτερος, τόσο εσύ γίνεσαι ο ίδιος καλύτερος. Όσο αγωνίζεσαι να βελτιώσεις τις ζωές των άλλων, τόσο γίνεσαι εσύ καλύτερος” είπε αρχικά ο κ. Γεωργακόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Γνωρίστε την Ευρωπαϊκή Πίστη – 2020

Και συνέχισε: Σε όλες τις κρίσεις, ο κόσμος δεν σταμάτησε, να ζει, να τρέφεται, να σπουδάζει, να κάνει οικογένεια και παιδιά. Έχουμε σήμερα να επιλέξουμε μεταξύ του να κάνουμε τη δουλειά μας ή να βρούμε μια ακόμη δικαιολογία, έναν κορωνοϊό π.χ. για να μην την κάνουμε. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και οι συνθήκες είναι γνωστές. Ύφεση, κατάρρευση χρηματαγορών». Παρατήρησε ότι «η κατάσταση αποκαθίσταται αλλά όντως υπήρξε κατάρρευση».

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του, ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς, υπό τις παρούσε συνθήκες:

-Μπορεί καθένας από εμάς να εξαλείψει αυτές τις συνθήκες; Η απάντηση είναι όχι. Ούτε τα κράτη μπορούν να αντιμετωπίσουν συνολικά την κρίση.  Έχουμε να επιλέξουμε από το να κάνουμε τη δουλειά μας ή να μην την κάνουμε. Έτσι έκαναν οι άνθρωποι και σήμερα και τις προηγούμενες γενιές.

Με όλα αυτά ως δεδομένα ο κ. Γεωργακόπουλος παρέθεσε το πώς η Ευρωπαϊκή Πίστη αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με μεγάλη επιτυχία.

«Ο τρόπος να ξεπεράσουμε την κρίση είναι η λέξη κατανόηση. Κατανοήσαμε την αδυναμλια μας ότι δεν μορούμε να επηρεάσουμε την συνέπεια της πανδημιας. Το μόνο που μπορούμε να επηρεάσουμε είναι ο εαυτός μας, η σκέψη μας τα συναισθήματά μας. Όχι να επηρεαζόμαστε από τους γύρω μας. Κανείς δεν είναι ελεύθερος αν δεν μπορεί να είναι κύριος του εαυτού του».

Μιλώντας ενώπιον των συμμετεχόντων ο κ. Γεωργακόπουλος είπε ακόμη:

Η ζωή όλων μας, κάθε μας επιτυχία, ως γονέας, επαγγελματίας κλπ έχει θεμελιωθει πάνω σε τρία ρήματα.

Θέλω. Αν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε πράγματα, αυτό πρέπει να εκφράζεται με πόθο. Όχι απλώς επιθυμώ. Πρέπει να υπάρχει πόθος για αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Αν θέλετε να κάνετε σπουδαία πράγματα πρέπει να κινείστε με βάση αυτό.

-Μπορώ. Είναι εύκολο να λέμε δεν μπορώ, χωρίς να εξετάσουμε τίποτα παραπάνω. Αν ο άνθρωπος σκεφτόταν μόνο έτσι, δεν θα βρισκόμασταν στο σημείο που είμαστε. Μην πείτε ποτέ δεν μπορώ. Το εγώ πρέπει να συντροφεύεται μόνο από το ρήμα μπορώ.

-Κάνω. Ακόμα κι αν θέλουμε ακόμη και εάν μπορούμε, εάν δεν κάνουμε, δεν μπορούμε να επιτύχουμε τίποτα. Υπάρχουν 3 λόγοι για να κάνουμε πράγματα. Η πρώτη λέξη είναι υποχρέωση να κάνω. Η δεύτερη λέξη είναι καθήκον, είναι πολύ σημαντική λέξη γιατί εμπεριέχει και το δικαίωμα. Η πιο σπουδαία είναι η τρίτη λέξη, η λέξη χρέος. Χρέος απέναντι στους άλλους. Η ανιδιοτελής προσφορά.

»Για καλή μας τύχη το επάγγελμα που κάνουμε συγκεντρώνει και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά, καθιστώντας το επάγγελμα συναρπαστικό, είπε.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έδωσε ακόμη έμφαση και σε άλλες λέξεις, ως συνταγή επιτυχίας όπως:

Απόφαση-Θέληση-Πίστη-Αφοσίωση-Εμπιστοσύνη

«Η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι από τις λίγες ασφαλιστικές που άντεξαν στον χρόνο. 43 χρόνια δεν υπήρξε ούτε μια μέρα απεργίας, ούτε μια ώρα στάσης εργασίας. Διότι οι άνθρωποι εδώ είναι ευχαριστημένοι. Αφιερώστε χρόνο στους ανθρώπους σας, στον καθένα σαν να μην έχετα άλλον» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης Α.Ε.Γ.Α..

Δείτε επίσης:

Α. Σαρρηγεωργίου στο INC20: Η ασφαλιστική αγορά επέδειξε αντανακλαστικά και προσαρμόστηκε γρήγορα στην κρίση

Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της επόμενης μέρας (video)

Ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στο IΝC20: Η ενίσχυση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης είναι επιβεβλημένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here