Στην Εθνική Τράπεζα, βασική επιδίωξη είναι να απολαμβάνετε μια ευχάριστη και ασφαλή τραπεζική εμπειρία με κάθε προϊόν.

Γι’ αυτό, αναζητά και υιοθετεί νέες λύσεις που αξιοποιούν νέες, έξυπνες τεχνολογίες οι οποίες ενισχύουν την ασφάλεια στις συναλλαγές σας με τις κάρτες μας, σε περιβάλλον «ηλεκτρονικού εμπορίου» (e-commerce). 

Σε συμμόρφωση και με τις νέες απαιτήσεις ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υπηρεσίες πληρωμών, το επόμενο διάστημα δρομολογεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο πληρωμής με κάρτα στο Διαδίκτυο.

Πλέον, για την ολοκλήρωση ορισμένων συναλλαγών σας στο Διαδίκτυο, αναλόγως του ποσού και άλλων χαρακτηριστικών της συναλλαγής, θα απαιτείται ισχυρότερη εξακρίβωση της ταυτότητας του κατόχου της κάρτας, ώστε να αποτρέπεται τυχόν μη εξουσιοδοτημένη χρήση της κάρτας σας.

Αυτό, θα επιτυγχάνεται με τη χρήση τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω στοιχεία ταυτοποίησης: 

 

Ο νέος αυτός τρόπος ταυτοποίησης θα αντικαταστήσει την εισαγωγή κωδικού μιας χρήσης (One Time Password/OTP) που χρησιμοποιούσατε μέχρι σήμερα. Όμως, η μετάβαση στη νέα αυτή εποχή αυξημένης ασφάλειας θα γίνει σταδιακά.

Συγκεκριμένα, μπορείτε να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε τις συναλλαγές σας εισάγοντας κωδικό μιας χρήσης (ΟΤΡ) μέχρι 31/12/20, ενώ από 01/01/21 θα είναι υποχρεωτική η ισχυρή ταυτοποίησή σας με χρήση δύο παραγόντων, για πληρωμές που θα πραγματοποιείτε με κάρτα στο Διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here