γράφει η «ξενοδόχος»

Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχειακά ακίνητα, κυρίως δημοφιλείς προορισμούς ανά την Ελλάδα εξετάζει η AEEAΠ του Θεόδωρου Φέσσα.

Το ενδιαφέρον της Briq Properties ΑΕΕΑΠ για περαιτέρω αγορές ξενοδοχείων- πέραν των κλάδων των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων- επιβεβαίωσε χθες ο πρόεδρος της εταιρείας από το βήμα της γενικής συνέλευσης. Υπενθυμίζεται εδώ ότι το φθινόπωρο του 2018 η Briq Properties AEEAΠ προχώρησε στην αγορά έναντι 3,5 εκατ. ευρώ τoυ Mr & Mrs White Paros, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 4 αστέρων στον παραδοσιακό οικισμό της Νάουσας Πάρου μισθωμένο στην HotelBrain Capital ΑΕ, θυγατρική της HotelBrain.

«Κοιτάμε και άλλου τέτοιου είδους ξενοδοχεία, ωστόσο πρόκειται για επενδύσεις που χρειάζονται προσοχή, η επιτυχία των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον διαχειριστή του. Η καλή διαχείριση παίζει μεγάλο ρόλο, γι’ αυτό κι εξετάζουμε πρώτα από όλα ποιος είναι ο διαχειριστής», επεσήμανε ο κ. Φέσσας. Από την πλευρά της, η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Αννα Αποστολίδου ανέφερε ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εταιρεία έχουν κυρίως μονάδες σε νησιά και λιγότερο σε ξενοδοχεία πόλης, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν σημειώσει μεγάλη αύξηση ειδικά την τελευταία διετία.

Οσον αφορά τα επόμενα βήματα της εταιρείας, η διοίκηση άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης κεφαλαίου.

  • «Η εταιρεία, ως ΑΕΕΑΠ, είναι μικρή, με ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 40 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου, οπότε αργά ή γρήγορα θα πρέπει να απευθυνθούμε στους μετόχους για να αυξήσουμε τα κεφάλαιά μας. Η αύξηση κεφαλαίου είναι στις σκέψεις μας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κάτι άμεσο, δεδομένου ότι θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας κάποιες ώριμες επενδύσεις προκειμένου να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Φέσσας.

Ενα μέρος των επενδύσεων πάντως έχει χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία μέσω δανειακών κεφαλαίων. Η συνολική γραμμή πίστωσης που μπορεί να λάβει η εταιρεία είναι έως 30 εκατ. ευρώ, από την οποία έχουν αντληθεί μέσω ομολογιακού κεφάλαια περί τα 10 εκατ. ευρώ.

Ως προς την πορεία της εταιρείας, σε διάστημα ενάμιση έτους, από τα μέσα του 2017 έως το τέλος του 2018, αύξησε το χαρτοφυλάκιό της κατά 67%.

  • Μέσα στο 2018, το χαρτοφυλάκιο ακινήτων αυξήθηκε στα 14 από τα 9 ακίνητα, ενώ η συνολική του αξία έχει φθάσει τα 39,8 εκατ. ευρώ, από 26,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2017. Τα ετησιοποιημένα έσοδα είναι 2,5 εκατ. ευρώ και η μικτή απόδοση αντιστοιχεί σε 7,3%, ενώ ο δείκτης πληρότητας αντιστοιχεί σε ποσοστό πάνω από 97%, αφού μόλις δύο ακίνητα είναι αυτή την στιγμή κενά και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να μισθωθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here