γράφει η “ξενοδόχος

Μπορεί  το Brexit να αναδεικνύεται ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 2019 συνολικά για τον ευρωπαϊκό αλλά και τον ελληνικό τουρισμό, η Αθήνα ωστόσο έχει το πλεονέκτημα ότι συγκαταλέγεται στις φθηνότερες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για τους Βρετανούς το 2019.

Τα στοιχεία προέρχονται από το βαρόμετρο κόστους διακοπών σε 48 ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις των Βρετανικών Ταχυδρομείων (Post Office Travel Money) για το 2019, το οποίο εξετάζει τα κόστη για διακοπές ενός Σαββατοκύριακου για έναν Βρετανό τουρίστα συμπεριλαμβανομένων και δύο διανυκτερεύσεων σε ένα δίκλινο δωμάτιο.

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, η Αθήνα βρίσκεται στην 12η θέση, έχοντας σημειώσει μικρή πτώση μάλιστα σε σύγκριση με το 2018 κατά 2%, με ένα συνολικό κόστος της τάξεως των 197 στερλινών.

Στα κόστη που μετρά το Post Office συμπεριλαμβάνεται ένας καφές, ένα μπουκάλι μπίρα, ένα αναψυκτικό, ένα ποτήρι κρασί, γεύμα για δύο με κρασί, tour στην πόλη, επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης, επίσκεψη στον Παρθενώνα, επίσκεψη σε ένα ακόμη μουσείο, εισιτήριο μέσων μαζικής μεταφοράς για δύο ημέρες, μεταφορά με μέσο μαζικής μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο. Το τοπ 3 των φθηνότερων ευρωπαϊκών προορισμών για τους Βρετανούς το 2019 είναι το Βίλνιους στη Λιθουανία (με 147 λίρες), το Βελιγράδι (151 λίρες) και η Βαρσοβία (160 λίρες) στην Πολωνία. Κωνσταντινούπολη και Βουκουρέστι συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο φθηνών προορισμών, αν ληφθούν υπόψη τα κόστη που εξετάζει το Post Office. Στον αντίποδα, η ακριβότερη πόλη για city break φέτος για τους Βρετανούς είναι το Ρέυκιαβικ (463 λίρες), το Αμστερνταμ (444 λίρες) και το Οσλο (444 λίρες). Ακολουθούν Ελσίνκι, Κοπεγχάγη και Ζυρίχη.

Η Αθήνα έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι είναι πολύ φθηνή στο φαγητό:

«Δεν είναι μόνο οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης όπου οι τιμές είναι χαμηλές», επισημαίνει το Βαρόμετρο του Post Office.

  • «Το Πόρτο της Πορτογαλίας έχει επίσης πολύ καλή σχέση ποιότητας- τιμής και είναι το φθηνότερο μεταξύ των αγορών της Δυτικής Ευρώπης για διακοπές του Σαββατοκύριακου. Οι τιμές είναι επίσης φθηνές στην Αθήνα και οι τιμές για το φαγητό στην ελληνική πρωτεύουσα είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχή χρονιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here