Νέο εντυπωσιακό ρεκόρ καταγράφει η τιμή του bitcoin ππου σήμερα ξεπέρασε τα 47.000 δολάρια, έπειτα και από τις ανακοινώσεις του Elon Musk ότι επένδυσε 1,5 δισ. δολάρια στο διάσημο κρυπτονόμισμα.

Ειδικότερα στις αγορές της Ασίας η τιμή του αυξήθηκε έως και 6,3%, στα 47.493 δολάρια στις συναλλαγές στην Ασία.

Η Tesla ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αποδέχεται πληρωμές σε bitcoin ως αντάλλαγμα τα προϊόντα της. Αυτό θα καταστήσει την Tesla την πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που αποδέχεται στις πληρωμές της το ψηφιακό νόμισμα.

Ο δισεκατομμυριούχος CEO της εταιρείας Elon Musk, επί μέρες σχολίαζε θετικά επί των ψηφιακών νομισμάτων, ωθώντας τις τιμές τους στα ύψη.

«Η μία μετά την άλλη, οι εταιρείες θα αρχίσουν να περιλαμβάνουν το Bitcoin στους ισολογισμούς τους και δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη εταιρεία από την Tesla», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής κρυπτονομισμάτων για την περιοχή Ασίας Ειρηνικού της Luno, στη Σιγκαπούρη. «Φανταστείτε εάν 100 εταιρείες αρχίσουν να τοποθετούν έστω και 1% στο Bitcoin, τι πρόκειται να συμβεί στη ζήτηση και την προσφορά».

Οι υποστηρικτές του Bitcoin εκτιμούν ότι η στήριξη του Musk και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν μακροχρόνιοι επενδυτές αποτελούν ένδειξη ενός ράλι με μεγάλη διάρκεια.

Ο Michael Novogratz, ιδρυτής της εταιρείας κρυπτογράφησης Galaxy Digital, δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ότι το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια έως το τέλος του έτους Ο Michael Saylor, διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy, κήρυξε το Bitcoin ως «το πιο σπάνιο περιουσιακό στοιχείο» στον κόσμο.

Από την άλλη πλευρά, ο Jeffrey Halley, αναλυτής αγορών στην Oanda Asia Pacific, έγραψε: «Η τρέλα με τα κρυπτονομίσματα καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από μία βραχυπρόθεσμη κερδοσκοπική μανία. Παρά τον μεγάλο θόρυβο που ακούω σχετικά με το πόσο ψηλά μπορεί να σκαρφαλώσει το Bitcoin, αναφορικά με το πως θα χρησιμοποιηθεί το νόμισμα στην καθημερινή ζωή υπάρχει μία εκκωφαντική σιωπή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here