Λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης του SARS-CoV-2 και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε ότι θα εισηγηθεί καθολικό lockdown στην Αττική. Σήμερα στη 13.30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Κικίλιας διασαφήνισε ότι οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές καταδεικνύουν ότι τη χώρα μας θα «σαρώσει» το τρίτο κύμα της πανδημίας και δεν θα γλιτώσουμε το ολικό lockdown στην Αττική. Προ ολίγου από το  γραφείο Τύπου του  Πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι  ο κ. Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση.

Από τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός, προκύπτει ότι η απόφαση είναι μονόδρομος, σχολιάζοντας ότι «σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα».

Πλέον οι υγειονομικές αρχές αναμένουν την σημερινή ανακοίνωση της ημερήσιας έκθεσης του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα καθώς και των επόμενων ημερών για να προχωρήσουν στα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής κατά την τελευταία εβδομάδα οι κατειλημμένες ΜΕΘ έφθασαν στο 71%, ενώ ήταν 62% και αντίστοιχα το σύνολο των νοσηλευόμενων με covid είναι 1.899 από  1.594, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια.

Περισσότερα στο virus.com.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here