Στην περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης της στην ελληνική επικράτεια, επεκτείνοντας τη βάση του ενεργητικού της επικεντρώνεται η B2KAPITAL μέσα από επενδύσεις και συνεργασίες.

Συγκεκριμένα:

Ο Όμιλος B2Holding ASA ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (“EBRD”) και τη Waterfall Asset Management (“Waterfall”) για τη δημιουργία ενός κοινού επενδυτικού σχήματος (co-investment structure) για το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων “Venus”, το οποίο είχε εξαγοράσει από την Alpha Bank το Μάρτιο του 2018. Το χαρτοφυλάκιο, ονομαστικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει περίπου 315.000 καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις. Η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα παραμείνει στην ελληνική θυγατρική του Ομίλου, B2KAPITAL ΑΕ σε συνεργασία με άλλες αδειοδοτημένες ελληνικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

Παράλληλα, o Όμιλος B2Holding Group και η Waterfall, μέσω άλλου επενδυτικού σχήματος, υπέγραψε  συμφωνία με τη Eurobank Εργασίας ΑΕ (“Eurobank”) για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου “Zenith”, το οποίο αποτελείται από 179.000 μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς εξασφαλίσεις, προς ιδιώτες δανειολήπτες. Η ονομαστική αξία του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου ανέρχεται περίπου στα 2 δισ. ευρώ, ενώ η καθημερινή διαχείρισή του θα παραμείνει στην κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services S.A (FPS), συνδυαστικά µε την B2KAPITAL ΑΕ.

Όπως τονίζει ο κ. Γιώργος Χριστοφόρου, Περιφερειακός Διευθυντής του Ομίλου B2Holding για τη ΝΑ Ευρώπη και Διευθύνων Σύμβουλος της B2KAPITAL ΑΕ στην Ελλάδα,  « Τα νέα αυτά σχήματα θα μας επιτρέψουν να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην Ελλάδα, διευρύνοντας τη βάση του ενεργητικού μας. Παράλληλα ενισχύουμε τα έσοδα μας μέσω της παροχής υπηρεσιών διαχείρισης απαιτήσεων προς τρίτους (third-party servicing)».

Ενίσχυση διοικητικής ομάδας

Τους τελευταίους μήνες, η B2KAPITAL προχώρησε στην περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας, με την ανάθεση καθηκόντων Οικονομικού Διευθυντή (Finance & Acquisitions Director) και Διευθυντή Διαχείρισης Ενεργητικού (Asset Management Director) στους κ.κ. Ηλία Μαλανδρή και  Λεβόν Καζαριάν, αντίστοιχα.  Κατά την ίδια περίοδο, η B2KAPITAL έχει συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες εξαγοράς χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν διενεργηθεί στην Ελλάδα, ενώ ηγήθηκε διαδικασιών πώλησης και υλοποίησε εξαγορές χαρτοφυλακίων ύψους άνω των 150 εκ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα της B2KAPITAL στην Ελλάδα αριθμεί περισσότερα από 50 στελέχη πλήρους απασχόλησης. «Τους τελευταίους μήνες, ενισχύσαμε την ομάδα μας με νέα στελέχη που συνδυάζουν εμπειρία και ταλέντο, τα οποία θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις στους πελάτες και στους οφειλέτες μας. Η ενίσχυση αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου η εταιρεία μας ισχυροποιεί τη θέση της στην ελληνική Αγορά και είναι έτοιμη να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο προσέλκυσης ταλαντούχου στελεχιακού δυναμικού, επενδύοντας παράλληλα στη διεύρυνση των δεξιοτήτων και των εμπειριών των ανθρώπων μας» συμπλήρωσε ο κ. Χριστοφόρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here