Η Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων, ονομαστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ στον Νορβηγικό Όμιλο B2Holding. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει καταναλωτικά και μικρά επιχειρηματικά δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, κάτοχοι του χαρτοφυλακίου θα είναι από κοινού η Waterfall Asset Management και η B2Holding, ενώ την ευθύνη διαχείρισης για το σύνολο του χαρτοφυλακίου θα έχει η θυγατρική του ομίλου στην Κύπρο, B2Kapital Cyprus.

Η B2Kapital Cyprus ιδρύθηκε το 2017 και η συμφωνία αφορά το δεύτερο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων απαιτήσεων που έχει εξαγοράσει.

Με το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στην Κύπρο να προσεγγίζει τα 6,5 δισ. ευρώ, ο όμιλος B2Holding έχει στόχο να ενισχύσει τη θέση της θυγατρικής του στην κυπριακή αγορά, αλλά και να προσφέρει μια αξιόπιστη εναλλακτική πλατφόρμα για την εξαγορά και τη διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανειακών απαιτήσεων.

Ο όμιλος B2Holding δραστηριοποιείται σε τουλάχιστον 22 ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στη Σκανδιναβία, στη Βαλτική, στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη (σε αυτές περιλαμβάνονται η Ελλάδα και η Κύπρος), παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες χρηματοοικονομικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαρτίου 2018, το ύψος των υπό διαχείριση χαρτοφυλακίων από τις εταιρείες του ομίλου εταιρειών B2Holding φτάνει τα 14 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here