Γράφει η «ξενοδόχος»

Μπορεί από τις αρχές του έτους, οι ξενοδόχοι της Αθήνας να κρούουν επαναλαμβανόμενα τον κώδωνα του κινδύνου, ο Αύγουστος ωστόσο φαίνεται ότι τους δίνει ανάσα, αν κρίνει κανείς από την αύξηση των τιμών, για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους.

Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώνει η μηχανή αναζήτησης trivago.gr, κατά το θερμότερο μήνα του καλοκαιριού, η μέση ξενοδοχειακή τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνεται στα 103 ευρώ, με αύξηση κατά 4% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, πτώση ωστόσο, σε μηνιαία βάση, έναντι του Ιουλίου, οπότε η αντίστοιχη τιμή είχε διαμορφωθεί στα 106 ευρώ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους οι τιμές στα αθηναϊκά ξενοδοχεία (σ.σ. λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού, δεδομένου ότι οι αφίξεις στο αεροδρόμιο συνεχίζουν ανοδικά) έχουν σημειώσει πτώση έναντι του 2018, έτος κατά το οποίο σημειώθηκαν οι καλύτερες επιδόσεις, μακράν για τον ελληνικό τουρισμό σε όλη την Ελλάδα.

Οσον αφορά πάντως τις αεροπορικές αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος παραμένουν με θετικό πρόσημο.

  • Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου τον Ιούλιο έφθασε τα  2,98 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 4,5%, έναντι των 2,85 εκατ. επιβατών του Ιουλίου του 2018. Οι διεθνείς επιβάτες σημείωσαν άνοδο κατά 6,9% (σ.σ. τη μικρότερη από τις αρχές του 2019), ενώ οι επιβάτες εσωτερικού πλησίασαν τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα (-0,7%).
  • Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2019 η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τα 14,24 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7%.

Η επιβατική κίνηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε άνοδο της τάξης του 3% και 9% αντίστοιχα, όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here