Η Astarte Capital Partners για ακόμη μία φορά αποδεικνύει τη δυναμική της, τολμώντας να επενδύσει και πάλι στη Βρετανία, παρά το ρευστό οικονομικο-πολιτικό περιβάλλον λόγω Brexit.

Το Real Estate Fund, Yoo Capital Fund II (YCFII), είναι η καινούργια πρωτοβουλία της Astarte Capital Partners που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 400 εκατ. βρετανικές λίρες οι οποίες θα επενδυθούν σε 3-5 επενδυτικές ευκαιρίες.

Στόχος είναι η δραστηριοποίηση σε τομείς όπως η φιλοξενία, η Υγεία, η ανάπλαση του αστικού τοπίου, τομείς που είναι λιγότερο επιρρεπείς στις αλλαγές που φέρνει το Brexit και η κυκλικότητα του real estate.

Το fund έχει ως στόχο ο ακαθάριστος εσωτερικός βαθμός απόδοσης να φθάσει στο 20-25% και το ακαθάριστο πολλαπλάσιο του επενδεδυμένου κεφαλαίου να φθάσει στο 2.0-2.5x. Το κεφάλαιο θα το διαχειριστεί η Yoo Capital Investment Management (YCIM), τμήμα της Astarte Platform, που συνδυάζει την εμπειρογνωμοσύνη στην αγορά ακινήτων και το εντυπωσιακό ιστορικό της Yoo Capital (yoocapital.com) με το ισχυρό πλαίσιο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Astarte Capital Partners (www.astartecp.com).

Το YCIM αποτελεί διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων που επικεντρώνεται στο prime infill και/ή στο edge-of-prime ακίνητων περιουσιακών στοιχείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως στην περιοχή του Λονδίνου, τα οποία μπορούν να μετατραπούν στον θεσμικής ποιότητας «μελλοντικό πυρήνα» ακίνητων περιουσιακών στοιχείων.  Ως χορηγοί η Astarte και το Yoo Capital θα επενδύσουν έως και 10% επί του κεφαλαίου.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link αναλυτικά το πλάνο:

yoocapital2

Όμως το όραμα και η πρωτοβουλία δεν σταματούν εδώ: Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο βρίσκεται στα «σκαριά» για το μέλλον του ιστορικού κέντρου Olympia.

To Yoo Capital, σε συνεργασία με το Deutsche Finance International στοχεύουν στην ανάπλαση του κέντρου και στην αναγέννησή του, με στόχο να δημιουργηθεί ένας πραγματικός και ολοκληρωμένος προορισμός, με βελτιωμένες υποδομές, εστιατόρια, χώρους εκδηλώσεων κλπ.

To master plan για το Future Olympia:

Bρείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες

Διαβάστε επίσης:

Astarte Capital Partners: Όραμα, ισχυρές συμμαχίες και ο δρόμος προς την επιτυχία

Τερέζα Φαρμάκη: Η καταξιωμένη Ελληνίδα Fund Manager, ιδρυτικό στέλεχος της Astarte Capital Partners με παγκόσμιο αποτύπωμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here