Σε έναν ιδιαιτέρως απαιτητικό και “ανδροκρατούμενο” χώρο, όπως αυτός των επενδύσεων και του επιχειρείν, οι γυναίκες όχι μόνο δίνουν δυναμικό “παρών”, αλλά διαπρέπουν, συνδυάζοντας δυναμικότητα, υψηλή εξειδίκευση αλλά και την απαραίτητη ευαισθητοποίηση.

Τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων το γυναικείο στοιχείο ξεχωρίζει. Απτό παράδειγμα η κα. Τερέζα Φαρμάκη, που στα 35 της χρόνια, έγινε ιδρυτικό στέλεχος της Astarte Capital Partners, μιας πρωτοπόρας εταιρείας επενδύσεων με έδρα το Λονδίνο, και με γραφεία που λειτουργούν σε μητροπολιτικές πρωτεύουσες, όπως η Ζυρίχη, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Σύδνεϋ.

Η Ελληνίδα Fund Manager

Η κα. Τερέζα Φαρμάκη έχει διαπρέψει στον τομέα των private equity στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια. Η πορεία της δεν είναι τυχαία, αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα άρτιας εκπαίδευσης, σκληρής δουλειάς, επιμονής και οράματος.

Μεγαλωμένη στην Αθήνα, με σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και εν συνεχεία στις ΗΠΑ, όπου απέκτησε ΜΒA από το διακεκριμένο Columbia University (School of Business), η κα. Φαρμάκη από πολύ μικρή ηλικία δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο και έπειτα από μία σημαντική σταδιοδρομία στη Νέα Υόρκη, το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο των μετοχικών επενδύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς. Σε ηλικία μόλις 29 ετών τοποθετήθηκε ως CIO του Private Equity της τράπεζας.

Η εταιρεία έχει έδρα στο Λονδίνο, με γραφεία που λειτουργούν σε μητροπολιτικές πρωτεύουσες, όπως η Ζυρίχη, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο και το Σύδνεϋ

Το 2011 αναχωρεί για τη βρετανική μητρόπολη των επιχειρήσεων, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση επενδύσεων, ενώ το έτος 2015 η Τερέζα Φαρμάκη γίνεται ιδρυτικό στέλεχος της Astarte Capital Partners, η οποία αντιπροσωπεύει κεφάλαια μακροπρόθεσμων θεσμικών επενδυτών.

Στο επίκεντρο η Ελλάδα

Παρά την -παγκόσμιας εμβέλειας- δραστηριοποίησή της η κα. Φαρμάκη δεν σταματά να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και προτρέπει τους επενδυτές να στρέψουν το βλέμμα τους στη χώρα, η οποία εξέρχεται από μία βαθιά κρίση.

Εξάλλου η ίδια εκτιμά ότι στη χώρα μας υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται οι απαραίτητες δράσεις και μεταρρυθμίσεις για ένα πιο ευέλικτο και φιλικό επενδυτικό περιβάλλον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο αυτό, η κα. Φαρμάκη είναι διεθνής συνεργάτις του EOS Capital Partners, με έδρα την Αθήνα, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα με έμφαση στην ανάπτυξη επενδύσεων εντός συνόρων, που υποστηρίζονται από μεγάλους ευρωπαϊκούς θεσμικούς επενδυτές.

Η εταιρεία της αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες κυρίως στους τομείς των τροφίμων, των ποτών, της φιλοξενίας και των θεματικών ακινήτων, προκειμένου να διευρύνει την δραστηριοποίηση της Astarte στην Ελλάδα, όπου έχει ήδη παρουσία μέσω της EOS Capital Partners.

Astarte Capital Partners: Eπιτυχής πορεία στη διαχείριση κεφαλαίων με παγκόσμιο αποτύπωμα

Η Αstarte Capital Partners (“Αstarte”) είναι από τις λίγες εταιρείες private equity που ιδρύθηκαν με γυναικεία πρωτοβουλία και η λειτουργία της βασίζεται στο τρίπτυχο του ESG (Environment-Sustainability-Governance) πετυχαίνοντας συνεχή ανάπτυξη και αφήνοντας το δικό της παγκόσμιο αποτύπωμα στον χάρτη των επενδύσεων.

Πρόκειται για μία εταιρεία που στοχεύει στη δημιουργία επενδυτικών σχημάτων ειδικού χαρακτήρα για μεγάλους θεσμικούς επενδυτές από όλο τον κόσμο.

Το τρίπτυχο ESG (Environment-Sustainability-Governance) αποτελεί ουσιώδες και σημαντικό κριτήριο για το private investing.  Όταν διαχειριζόμαστε κεφάλαια το κάνουμε με τον σωστό τρόπο, προκειμένου να περιορίσουμε τα αρνητικά αποτελέσματα και τις επιπλοκές. Μεριμνούμε από πολύ νωρίς ώστε να διαπιστώσουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του εκάστοτε προτζεκτ και δεν επενδύουμε εάν δεν υπάρχει σωστή προσέγγιση”, ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή της η κα. Φαρμάκη.

Όταν πρόκειται για επενδύσεις, ανάλογη βαρύτητα δίδεται και στα δύο υπόλοιπα κριτήρια, τη βιωσιμότητα και τη διακυβέρνηση.

Η Astarte επικεντρώνεται σε ευκαιρίες real estate, επενδύει σε φυσικούς πόρους, μεταφορές και θεματικά ακίνητα. Στελέχη της έχουν διαχειριστεί με επιτυχία κεφάλαια πολλών δισεκατομμυρίων παγκοσμίως. Η ομάδα απαρτίζεται από 20 στελέχη με έδρα το Λονδίνο έχοντας επιδείξει μία ισχυρή δυναμική στην επιτυχή αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών, καθώς και ενεργή ανάπτυξη και διαχείριση assets σε διάφορες περιοχές και τομείς.

Την τελευταία περίοδο η Astarte Capital Partners δραστηριοποιείται σε projects πολλών δισεκατομμυρίων με έμφαση στο real estate, (μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα έργα στο Λονδίνο, όπως η ανάπλαση του Earls Court), στη δασοκομία, (δημιουργία νέων δασών με ευκαλύπτους στη Νότια Αμερική), στην ανάπτυξη κοινοτήτων με καταλύματα που προσφέρουν υψηλού επιπέδου διαμονή πανευρωπαϊκά, στη βιολογική γεωργία στη Νέα Ζηλανδία κ.ά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here