Γράφει η «ξενοδόχος»

Κι ενώ την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να γίνει η τελετή θεμελίωσης για το πολυσυζητημένο Killada Hills στο Πόρτο Χέλι, οι αδειοδοτήσεις για την επένδυση η οποία στην πλήρη ανάπτυξή της πρόκειται να φτάσει συνολικά τα 400 εκατ. ευρώ συνεχίζονται.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ετοιμάζεται σήμερα Τετάρτη να εξετάσει το θέμα της έγκρισης ή μη της τελικής χωροθέτησης του κτιριακού συγκροτήματος της Λέσχης Γκολφ (Golf Club House) για την επένδυση. Για τον σκοπό αυτό έχει υποβληθεί αρχιτεκτονική μελέτη από την εταιρεία Mindcompass Overseas, στο πλαίσιο του έργου για το παραθεριστικό – τουριστικό, εντός του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) «Kilada Hills» στην περιοχή Κοιλάδα, Δήμου Ερμιονίδας, Π.Ε. Αργολίδας, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το έργο, από τον όμιλο της Dolphin στο Πόρτο Χέλι, που έχει ενταχθεί στις διατάξεις περί στρατηγικών επενδύσεων και είναι η πρώτη επένδυση που έλαβε οικοδομική άδεια από το υπουργείο Ανάπτυξης, τον Οκτώβριο του 2019, καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων και περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ, πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, BeachClub κ.α..

Το έργο θα υλοποιηθεί σταδιακά και θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια, με τα έσοδα από τις πωλήσεις των κατοικιών αλλά και κεφάλαια τρίτων επενδυτών. Όπως έχει επισημάνει στο παρελθόν η διοίκηση της Dolphin, στόχος είναι να γίνει ένας από τους κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς γκολφ στην Μεσόγειο.

  • Για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών,  έχουν προηγηθεί οι αρχαιολογικές τομές, ενώ το χρονοδιάγραμμα της έναρξης των εργασιών έχει μετατεθεί κατά τι προς τα πίσω  λόγω κορωνοϊού.

Στην τελετή θεμελίωσης της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, εκτός απροόπτου να παρευρεθεί και ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here