Γράφει η «ξενοδόχος»

Δια …πυρός και σιδήρου φαίνεται ότι περνά το project για την αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, όπου οι απαιτούμενες εγκρίσεις δεν έχουν τέλος.

Σήμερα Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την έγκριση (ή μη)  των μελετών που αφορούν στο έργο για την «Αναβάθμιση- Εκσυγχρονισμός των χερσαίων υποδομών της Μαρίνας Βουλιαγμένης».

Εχει προηγηθεί τον περασμένο Ιανουάριο η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) που αφορά ακριβώς τη μελέτη αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των χερσαίων υποδομών της μαρίνας.

Πριν από αυτήν είχε χρειαστεί στο τελευταίο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς η πολύ σημαντική Κοινή Υπουργική Απόφαση (από τους υπουργούς Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και Πολιτισμού και Αθλητισμού), με την οποία αποφασίστηκε η χωροθέτηση και εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στη Μαρίνα Βουλιαγμένης.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των λιμενικών και χερσαίων υποδομών, καθώς και στη συνολική λειτουργία της μαρίνας.  Στόχος, να δημιουργηθεί μια σύγχρονη μαρίνα, δυναμικότητας 59 θέσεων ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μεγάλου μεγέθους (super και mega yachts).

Η ολική αναδιαμόρφωση της Μαρίνας Βουλιαγμένης, μίας από τις πλέον προνομιούχες στην Αττική, εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο ανάπτυξης της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Η νέα μαρίνα με προϋπολογισμό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει ποιοτικά το τουριστικό προφίλ της περιοχής και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, προσελκύοντας τουρίστες υψηλού εισοδήματος, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως την θερινή σεζόν του 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here