Θεσμική ομιλία απηύθυνε η Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στα Επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ 2021, που διεξάγονται φέτος μέσα από την πλατφόρμα LiveOn.

“Η ΕΕΤ δίνει σταθερά το παρών στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ. Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι μεταξύ των εταιρειών που ξεχώρισαν σήμερα, καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και χαιρόμαστε δίπλα διότι διακρίθηκαν αρκετές του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα, που αποτελούν μέλη της Ένωσης” είπε η κα. Απαλαγάκη. 

“Παρακολούθησα διαφωτιστικές και χρήσιμες παρουσιάσεις των εκπροσώπων που ξεχώρισαν για το μυστικό της επιτυχίας τους, αποδεικνύοντας ποσό ώριμες είναι για την επόμενη μέρα, εν μέσω προκλήσεων”.

“Κοιτάμε το μέλλον. Περιλαμβάνει προκλήσεις αλλά πρέπει να δούμε και τις ευκαιρίες. Το τρίπτυχο Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση πάντα μας ενδιέφερε, αλλά πλέον κυριαρχεί για την βιώσιμη ανάπτυξη”, τόνισε.

“Καταφέραμε και είχαμε μία θετική πιστωτική επέκταση τα τελευταία δύο χρόνια και θα είναι έντονη και το 2022. Ο τραπεζικός τομέας, βάσει στοιχείων, κατάφερε να στηρίξει την οικονομία και ένα σημαντικό μερίδιο διοχετεύτηκε σε ΜμΕ επιχειρήσεις, καθώς οι μεγάλες έχουν πρόσβαση και σε άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Πλέον το τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να διαθέσει τους πρώτους πόρους και οι τράπεζες προχώρησαν ήδη στη σύνταξη και δημοσιοποίηση πρόσκλησης στις επιχειρήσεις για την υποβολή φακέλων με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης που θα χρηματοδοτήσει 5 πυλώνες που δεν είναι περιοριστικοί. Οι ΜμΕ επιχειρήσεις εκτιμούμε ότι θα ενισχυθούν, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών”, ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Β. Λαζαράκου στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για το 2022 

“Η πανδημία άλλαξε το επιχειρείν, έτοιμοι για την εκτίναξη της οικονομίας”

Ο υπουργός Οικονομικών στα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Μεγάλος στόχος η επενδυτική βαθμίδα το 2023