ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;  σας έλεγα, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αλλά το τι ακολούθησε- στη συνέχεια- προχθές και κυρίως χθες ούτε, που περνούσε από το μυαλό μου.
     Άνοδος +5,89% στα 3,49 ευρώ, την Τετάρτη, νέα εκρηκτική αντίδραση +9,17% (!) στα 3,81 ευρώ. Συνολικά η τιμή της μετοχής έχει ενισχυθεί +15,59% σε διάστημα εβδομάδος και +22,43% σε μήνα.
Για το 2019 η θέση της έχει βελτιωθεί, κατά 194,44% με την κίνηση να ξεκινά σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την κυβερνητική αλλαγή και σταδιακά, από την στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης και παράλληλα η νέα διοίκηση υπό τον Γ. Στάσση υλοποιούσε ένα προς ένα, προσεκτικά, τα αυτονόητα προκειμένου να ξανά- στηθεί στα “πόδια” του ο πολύπαθος όμιλος.
Με την συνδρομή της McKenzie άρχισε να βελτιώνεται το κλίμα, τόσο επιχειρηματικά όσο επενδυτικά, προσελκύοντας από συντηρητικά χαρτοφυλάκια και ξένους διαχειριστές, οι οποίοι έδειξαν να εμπιστεύονται τους χειρισμούς που γίνονταν, μέχρι hedge funds, βραχυπρόθεσμους παίκτες αλλά και αυξανόμενους ιδιώτες επενδυτές. 
    Το πιο παρήγορο, όπως φάνηκε στην χθεσινή συνεδρίαση είναι το πως το άλμα της μετοχής της ΔΕΗ μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση του κλίματος, ευρύτερα στην αγορά.
     Στο σχόλιο μου, το πρωί της Τετάρτης, σας έλεγα, πως

       Παρά το αρνητικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί από την πρώτη, κιόλας, συνεδρίαση του μηνός στη μετοχή της ΔΕΗ είναι ενεργές εντολές αγορές από (τουλάχιστον) τρεις ξένους ισχυρούς παίκτες.

   Το πιθανότερο είναι, πως πρόκειται για τοποθετήσεις εν όψει της παρουσίασης του business plan του Ομίλου, την προσεχή Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου.
     Στα κεντρικά της Χαλκοκονδύλη ο Γιώργος Στάσσης και η ομάδα του προετοιμάζουν μεθοδικά τα επόμενα βήματα, με ορίζοντα τον κύκλο παρουσιάσεων σε ξένους θεσμικούς, στις αγορές. Ανάλογα με το κλίμα, που θα επικρατεί τον Ιανουάριο τα road shows σχεδιάζονται προς το τέλος του πρώτου μηνός, του 2020.
     Εκτιμήσεις χρηματιστηριακών υπολογίζουν, στα 800 εκατ.€ , τα ΕΒΙTDA (για το 2ο2ο) και στο 1 δισ. € (το 2ο21). 
  Στα 3,296 €, με υψηλό ημέρας τα 3,312 ευρώ η μετοχή.
Στα 764,67 εκατ. η κεφαλαιοποίηση, να δούμε σε ένα 12μηνο από σήμερα στα πόσα θα αποτιμάται.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here