Σε μία ακόμη… πυροσβεστικού χαρακτήρα κίνηση προχωρά το υπουργείο Τουρισμού για τη Σαμοθράκη, η οποία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα στο peak της τουριστικής σεζόν λόγω των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό εκατοντάδων επισκεπτών αλλά και τις ακυρώσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να αποφασιστούν βελτιωτικές κινήσεις ενίσχυσης του νησιού.

  • «Είμαστε σε επαφή εδώ και μέρες με τη δημοτική αρχή και τους επαγγελματίες του νησιού, μεταφέροντας στο αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα ζητήσουμε και από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας να υπάρχει πρόβλεψη για «εφημερία» πλοίων ώστε η λύση να δίνεται γρηγορότερα σε τέτοιες περιπτώσεις», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, το ζήτημα ωστόσο που αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά στην πράξη είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν μόνιμες λύσεις και όχι απλά πυροσβεστικές. Χθες, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας ανέφερε ότι οι επιπτώσεις είναι μεγάλες,  εξηγώντας ότι «είχαμε πάρα πολλές ακυρώσεις κι ενώ το πρόβλημα κορυφώθηκε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη, ήδη από το Σάββατο είχαμε 50% ακυρώσεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here