Η Coca Cola μπήκε στη ζωή των Ρώσων το 1994 και βγήκε βίαια το 2022.

Τον περασμένο Μάρτιο η διοίκηση της  The Coca – Cola Company αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία.

Πριν από λίγες μέρες, η Coca – Cola HBC Eurasia μετονομάστηκε σε Multon Partners, άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε από το Νίζνι Νόβγκοροντ στη Μόσχα ενώ στο εξής θα επικεντρωθεί στην παραγωγή και την πώληση των τοπικών αναψυκτικών  όπως τα σήματα Dobry, Rich and Moya Semya.

Το εργοστάσιο χυμών της Multon αποτελεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής χυμών στην Ανατολική Ευρώπη.

Επίσης, το εργοστάσιο στο Ροστόφ είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει ο όμιλος στην Ανατολική Ευρώπη. Ο όμιλος απασχολεί στη Ρωσία περί τα 7.000 άτομα, ενώ διαθέτει στόλο 3.554 φορτηγών

Τα πρώτα προϊόντα Coca – Cola και Fanta εισήχθησαν στη Ρωσία το 1979, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980.

Το πρώτο εργοστάσιο κατασκευάστηκε στη Μόσχα το 1994 για να ακολουθήσουν στη συνέχεια πολλά ακόμη

Αρχικά συμμετείχε σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Coca Cola Company, την Coca – Cola Molino Beverages Ltd.

Το 2001, η Coca – Cola HBC εξαγόρασε από την Coca – Cola Company όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία, δηλαδή τα εργοστάσια και τα δικαιώματα εμφιάλωσης, ενώ το 2005 εξαγόρασε και την εταιρεία παραγωγής χυμών Multon. .

Σήμερα ο όμιλος Coca – Cola HBC διαθέτει στη Ρωσία 10 εργοστάσια με 60 γραμμές παραγωγής.

Τα εργοστάσια βρίσκονται στη Μόσχα και στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, στην Αγία Πετρούπολη, στη Σαμάρα, στο Ροστόφ ον Ντον, στο Εκατέρινμπουργκ, στο Νοβοσιμπίρσκ, στο Βλαδιβοστόκ και στο Κράσνογιαρσκ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here