Σημάδια ανάκαμψης δείχνουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό sell-off και τα χαμηλά πέντε μηνών. Θετικό πρόσημο καταγράφεται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,60% στις 375,04 μονάδες. Χθες έκλεισε με “βουτιά” 2,41%, ήτοι τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Ιούνιο του 2016, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,72%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,46% και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,46% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,57%, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,80% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει “άλμα” 1,26%.

Όσον αφορά στις χθεσινές επιδόσεις των ευρωαγορών, το αρνητικό κλίμα ήταν ανάλογο των πτωτικών τάσεων που έκαναν την εμφάνισή τους στις παγκόσμιες αγορές ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με το “ξεπούλημα” να κορυφώνεται τη Δευτέρα, όταν ο Dow Jones της Wall Street γνώρισε “βουτιά” – ρεκόρ 1.175 μονάδων.

Τα θετικά σημάδια για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν το ενδεχόμενο η Fed να προχωρήσει σε ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων, πυροδοτώντας ανησυχίες στην αγορά και απομακρύνοντας τους επενδυτές από assets υψηλού κινδύνου.

 

Πάντως, χθες οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τερμάτισαν με σημαντικά κέρδη, με τα futures της Wall Street σήμερα να δέχονται πιέσεις. Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 1% ή 245 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 1,04% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq χάνουν 0,62%.

 

Στην Ασία, εν τω μεταξύ, τα χρηματιστήρια δεν κατάφεραν να κρατήσουν τα κέρδη που εξασφάλισαν νωρίτερα, ενώ οι τιμές του αργού καταγράφουν ήπια κέρδη, όπως και ο χρυσός. Το δολάριο, τέλος, κερδίζει έδαφος έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here