Η Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία ανακοίνωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 ότι επήλθε σε συμφωνία με τους δανειστές της για τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

  • Η AXIA Ventures Group (“AXIA”) και η Houlihan Lokey ενήργησαν από κοινού ως Financial Advisors σε μία ad hoc ομάδα κατόχων Eurobonds στην πραγματοποίηση της συνολικής αναδιάρθρωσης του ισολογισμού της εταιρείας.

Το 2018, η Folli Follie, μια ελληνική διεθνής εταιρεία που ασχολείται με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τη διανομή προσιτών πολυτελών αγαθών, ξεκίνησε τη διαδικασία αναδιάρθρωσης λόγω ευρημάτων υπερεκτίμησης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.

  • Η AXIA, μαζί με την Houlihan Lokey, συμβούλευσαν μια ομάδα κύριων πιστωτών της Folli Follie για την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Εταιρείας και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η Εταιρεία υπέγραψε συμφωνία εξυγίανσης σύμφωνα με τα άρθρα 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα με τους πιστωτές της και συγκεκριμένα με τους κατόχους των Eurobonds, τους κατόχους των Swissbonds και τους κατόχους των ομολογιών Schuldschein. H συμφωνία εξυγίανσης σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνει τους ίδιους όρους με εκείνους που εγκρίθηκαν στις συνεδριάσεις των κατόχων των Eurobonds και των κατόχων των Swissbonds στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Επιπλέον, την ίδια ημέρα, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση προς Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών σύμφωνα με τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Ο κ. Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director και Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε:

  • «Αυτή η αναδιάρθρωση υπήρξε μια από τις πιο πολυσυζητημένες εταιρικές υποθέσεις στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Η εκτέλεση της συμφωνίας εξυγίανσης σηματοδοτεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ικανότητα της Εταιρείας να γυρίσει σελίδα και – αφού επικυρωθεί από τα δικαστήρια – να επικεντρωθεί μετά από πολύ καιρό στην ίδια την επιχείρηση. Είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτήν τη διαδικασία».

Ποια είναι η AXIA Ventures Group Ltd

Η AXIA Ventures Group Ltd (‘’AXIA’’), μέλος της AXIA Financial Group (“AFG”), είναι ένας κορυφαίος περιφερειακός ιδιωτικός όμιλος παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου.

Η AXIA εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Αρ. Άδειας 086/07) και δυνάμει των αδειών και πιστοποιήσεων που κατέχει, δύναται να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε πολλές χρηματοοικονομικές αγορές του κόσμου. Η ΑΧΙΑ διατηρεί επίσης παρουσία στις ΗΠΑ μέσω της AXIA Capital Markets LLC (“AMC”), ενός εγγεγραμμένου broker-dealer και μέλος του FINRA. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AXIA και τις υπηρεσίες της, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της AXIA στη διεύθυνση http://www.axiavg.com/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here