Η μεγάλη ανατροπή έγινε χθες βράδυ, που αλλού; στην Wall Street.
Ολική επαναφορά από το χαμηλό των 2.387,5 προς τις 2.560 μονάδες.
Απογείωση, εν μέσω αισιοδοξίας για την στήριξη της οικονομίας από τις δράσεις της κυβέρνησης Τραμπ.
  • Εως και +30% η αντίδραση για τη μετοχή της Boeing, μετά την ακραία διόρθωση, που είχε προηγηθεί από την αρχή του Μαρτίου.
Στη  συνεδρίαση της Τρίτης καταγράφηκε μία ιστορική ανακαμψη, με τον Dow Jones να επανακάμπτει κατά 2.100 μονάδες (+11%) καταγράφοντας τη μεγαλύτερη, σε ποσοστό, άνοδο από το 1933. Για τον δείκτη S&P το ποσοστό, την Τρίτη έφτασε το 9%.
Ανατροπή και επαναφορά, χθες Τετάρτη, για  δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους long να εντείνουν τις αγορές τους στον απόηχο της είδησης πως Λευκός Οίκος και Γερουσία συμφώνησαν σε ένα πακέτο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την στήριξη της οικονομίας από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
  • Περίπου 500 δισ $ αφορούν στην εγγύηση δανείων και βοήθειας προς τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανόμενων 50 δισ $ για τις αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ.
  • Μία σημαντική πτυχή του πακέτου είναι ότι τα δάνεια προς τις μικρές επιχειρήσεις θα διαγράφονται αν οι εταιρείες δεν προχωρούν σε απολύσεις.
  • Όσο για τους εργαζόμενους που θα βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια αλλά δεν θα απολύονται, θα λαμβάνουν ολόκληρο τον μισθό τους για 4 μήνες. 
Το μέγεθος του πακέτου κινήτρων δεν έχει προηγούμενο. Ειδικά αν συγκριθεί με το αντίστοιχο πακέτο μέτρων  800 δισ. δολ.  που ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, 5 ολόκληρους μήνες μετά την οικονομική κατάρρευση του 2008.
Μαζί με την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Fed, η προτεινόμενη νομοθεσία φέρνει τις ενέσεις ρευστότητας σε 6 τρισ. δολ., σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου, ή περίπου 30% του ΑΕΠ.
O Δείκτης Dow Jones συνέχισε χθες για δεύτερη συνεχή μέρα την ανοδική του πορεία σημειώνοντας κέρδη +2,3% στις 21.200 μονάδες. Είναι η πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο που πετυχαίνει δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με κέρδη. Συνολικά ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 13% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here