Τη δρομολόγηση της διαδικασίας μεταβίβασης (carve-out) της Δραστηριότητας Διαχείρισης NPEs της Τράπεζας προς την Εταιρεία Cepal ανακοίνωσε η Alpha Bank, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της σχεδίου που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2019 για τη μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) που προήλθαν από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας.

Η μεταβίβαση αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγής (Project Galaxy) που υλοποιεί η Τράπεζα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Δείτε επίσης: Alpha Bank: 9 στις 10 συναλλαγές διεκπεραιώνονται ψηφιακά

Παράλληλα, η μεταφορά στην Cepal του Προσωπικού της Τράπεζας, που εντάσσεται στη Δραστηριότητα Διαχείρισης NPEs, θα πραγματοποιηθεί με όλες τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 178) και με πλήρη σεβασμό των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καθώς και των λοιπών παροχών που σήμερα απολαμβάνουν, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, η διοίκησή της Alpha Bank εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων στην τράπεζα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι σύμφωνος με την όλη διαδικασία.

Η κίνηση αυτή συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Cepal, του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην ελληνική αγορά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4354, και στην ανάδειξή της ως την ισχυρότερη Εταιρεία διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα και εκ των πρωταγωνιστριών στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here