Νέος διευθύνων σύμβουλος της νέας CEPAL αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος μετά την πρόθεση του Richard Langstaff να αποχωρήσει από τη θέση του.

O κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της Alpha Bank θα αναλάβει Εκτελεστικός Πρόεδρος της Νέας Cepal, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοποίησης.

Η Alpha Bank προχωρά στην τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων project Galaxy.

  • Η μεγάλη αυτή συναλλαγή περιλαμβάνει την τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων ύψους 10 δισ. ευρώ δημιουργεί  την Νέας CEPAL η οποία -παράλληλα με τα χαρτοφυλάκια τρίτων επενδυτών που ήδη διαχειρίζεται- θα αναλάβει τη διαχείριση του τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου, καθώς και των υπολοίπων “κόκκινων δανείων και ανοιγμάτων” της Alpha Bank.

Η Alpha Bank θα αποκτήσει πλήρη μετοχικο έλεγχο της CEPAL, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ενοποίησης των διευθύνσεων διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ανοιγμάτων τράπεζας με την υφιστάμενη δραστηριότητα της CEPAL.

O κ. Richard Langstaff, Ιδρυτής της Cepal, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας, από την 1η Ιουλίου 2020.

  • Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal,  αναλαμβάνει ο κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων της Alpha Bank.
  • O κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της Τράπεζας, θα αναλάβει Εκτελεστικός Πρόεδρος της Νέας Cepal, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ενοποίησης.

Ο κ. Θεοδωρίδης ηγείται ήδη του έργου απόσχισης και ενοποίησης των δραστηριοτήτων, διασφαλίζοντας ότι τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν και οι δύο οργανισμοί θα συνδυαστούν με τον καλύτερο δυνατό και πλέον παραγωγικό τρόπο.

Το σύνθετο αυτό έργο έχει αναλάβει Ειδική Επιτροπή Απόσχισης, με επικεφαλής τους κ. Θεοδωρίδη και Αθανασόπουλο.

Στην ίδια Επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ευάγγελος Κάββαλος, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων Λιανικής Τραπεζικής της Alpha Bank και Περικλής Κιτριλάκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Cepal, οι οποίοι πρόκειται να αναλάβουν καθήκοντα Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων στη Νέα Cepal.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here