Ολοταχώς για την έκδοση ομολόγου Tier II προχωρά η Alpha Bank, με την διοίκηση του ομιλου να ορίζει την Citi, ως Structuring Advisor, και τις Goldman Sachs, J PMorgan, HSBC και Natwest ως Joint Bookrunners και την Alpha Finance ως co lead να προχωρήσουν σε κύκλο παρουσιάσεων. Σήμερα, Τρίτη στο Λονδίνο και αύριο, Τετάρτη στο Παρίσι. 
   Πιθανότατα η έκδοση να προχωρησει στα 24ωρα αμέσως μετά τα road shows ή Πέμπτη ή Παρασκευή και ανάλογα με το κλίμα που θα επικρατεί στις διεθνείς αγορές.
     Η έκδοση αναμένεται να αξιολογηθεί από τη Moody’s με Caa2 και με CCC από την Standard & Poor’s.
   Σημειωτέον, πως η Deutsche Bank επαναδιατύπωσε την θετική εκτίμηση της για τα ομόλογα των Alpha Bank και Εθνικής, Πειραιώς.

Στην χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή διόρθωσε κατά -1,27% στα 1,791 ευρώ.

  • Το Σχέδιο Galaxy είναι η μεγαλύτερη συναλλαγή τιτλοποίησης στην Ελλάδα, ύψους έως 12 δισ. ευρώ, και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.
  • Αναμένεται να περιορίσει το ύψος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ανοιγμάτων από 44% σε λιγότερο από 20% εντός του 2020 και σε μονοψήφια επίπεδα το 2022.

Ηδη για το Galaxy έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλοι διεθνείς επενδυτές ενώ, εντός του επόμενου μήνα, αναμένονται οι μη δεσμευτικές προσφορές.

Η διοίκηση της Alpha σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (Tier II) έως 2% των εποπτικών κεφαλαίων.

  • Η έκδοση του Tier II ομολόγου θα είναι τύπου 10NC5, δηλαδή 10ετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο της πρώτης πενταετίας.

Η Alpha Bank διαθέτει τους καλύτερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην ελληνική αγορά, ακόμη και πριν από την υλοποίηση του Galaxy.

H υψηλή κεφαλαιακή βάση διατηρείται άνω των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων και διασφαλίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του τριετούς πλάνου, καθώς η Alpha Bank το 2022 στοχεύει σε δείκτη CET1 άνω του 15% και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) άνω του 17%.

Με την επικείμενη συναλλαγή, η τράπεζα ξεκινάει την αξιοποίηση του διαθέσιμου περιθωρίου 2% για έκδοση κεφαλαίων κατηγορίας ΙΙ (Tier II), επιτυγχάνοντας τη διαφοροποίηση της επενδυτικής της βάσης, την περαιτέρω βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας και την ενίσχυση του προφίλ της στις διεθνείς επενδυτικές αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here