Στη σημασία του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, το οποίο, μεταξύ άλλων, αφορά στη λειτουργία των servicers, αναφέρθηκε η Γενικής Γραμματέας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κα Θεώνη Αλαμπάση, τονίζοντας την ανάγκη υιοθέτησης καθαρότητας και σαφήνειας στη σχέση διαπραγμάτευσης μεταξύ οφειλέτη και εταιρειών διαχείρισης. 

«Το ιδιωτικό χρέος βρίσκεται στα χέρια σας», διεμήνυσε με νόημα, κατά τον χαιρετισμό της στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις. 

O Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΑΔΠ και διευθύνων σύμβουλος της Cepal, κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα μεγέθη που χαρακτηρίζουν τον κλάδο, στη σημαντική βελτίωση των δεικτών εξυπηρέτησης του οφειλέτη την χρονιά που πέρασε, και τόνισε: «Ο κλάδος καλωσορίζει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με το οποίο αυστηροποιείται περαιτέρω μεν το σύστημα λειτουργίας των Εταιρειών Διαχείρισης, αλλά παράλληλα, σηματοδοτείται η επίσημη θεσμοθέτηση του κλάδου, ο οποίος ας μην ξεχνούμε ότι διαχειρίζεται €19 δισ. εγγυήσεις του Δημοσίου, και παράγει εργασία με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ