Γράφει η «ξενοδόχος»

Τον στόχο για αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της στο 1,5 δις. ευρώ έχει θέσει η Mediteranean Hospitality Venture, το επενδυτικό όχημα που σύστησαν πέρυσι από κοινού o όμιλος Παπαλέκκα, η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ και η βασική μέτοχος της τελευταίας Invel για επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Χάρης Μιχαήλ CEO Mediteranean Hospitality Venture

H MHV όπου πλέον η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ έχει μειώσει το ποσοστό της στο 25%, έχει αυτή την στιγμή μία αξία επενδύσεων σε Ελλάδα και Κύπρο ύψους 374 εκατ. ευρώ και θέλει να την ενισχύσει σταδιακά επενδύοντας σε ξενοδοχειακά ακίνητα- κυρίως μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών προδιαγραφών.

Στο πλαίσιο της χθεσινής γενικής συνέλευσης της Prodea χθες, ο κ. Κρίς Παπαχριστοφόρου, επικεφαλής της Invel επεσήμανε ότι

Κρίς Παπαχριστοφόρου, επικεφαλής της Invel
  • «ο στόχος του 1,5 δις. ευρώ  έχει να κάνει με τον απώτερο στόχο της εταιρείας υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθούν πρόσθετα ξενοδοχεία με ενδιαφέρον επενδυτικό, μεγάλες μονάδες high end πέραν φυσικά ότι προβλέπεται  και η επέκταση και βελτίωση των υφιστάμενων ξενοδoχείων».

Από την πλευρά της, η Prodea σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει σε ξενοδοχειακά ακίνητα επιλεγμένα, δεδομένου ότι οι μέχρι σήμερα κινήσεις της στον κλάδο, παρά την κρίση της πανδημίας των τελευταίων δύο ετών την έχουν δικαιώσει.

Συνολικά, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις η μεγαλύτερη εγχώρια ΑΕΕΑΠ διαθέτει ένα συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα αυτή την στιγμή ύψους 600 εκατ. ευρώ συνολικά για το άμεσο και μεσομακροπρόθεσμο μέλλον (σε όρους κόστους και όχι σε όρους τελικής αποτίμησης), εκ των οποίων 100 έως 150 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιηθεί φέτος.

Μάλιστα, από τις νέες επενδύσεις ποσοστό 66% είναι ήδη συμβασιοποιημένο με συμφωνίες δηλαδή που έχουν ήδη κλείσει, 17% οδεύουν προς συμβασιοποίηση, ενώ ένα υπόλοιπο 17% είναι σε πιο πρώιμο στάδιο.

Στο πλαίσιο των νέων επενδύσεων αναμένονται για το 2023 επιπλέον 23,5 εκατ. ευρώ που θα προστεθούν στο εισόδημα της εταιρείας, της οποίας τα ετησιοποιημένα μικτά μισθώματα αντιστοιχούν αυτή την στιγμή σε 145,6 εκατ. ευρώ με μικτή μισθωτική απόδοση στο 6,8% από το χαρτοφυλάκιο των 373 ακινήτων, εύλογης αξίας επενδύσεων ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here