γράφει η “ξενοδόχος”

Την προοπτική να επεκτείνει την επιτυχημένη, μέχρι σήμερα, παρουσία της στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο εξετάζει η Air Canada, η οποία ανακοίνωσε χθές την επέκταση των δρομολογίων της για τη σύνδεση Αθήνας- Καναδά για τη θερινή σεζόν του 2019.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεκτείνει από τη φετινή θερινή σεζόν την παρουσία της στην Αθήνα, με την προσθήκη δύο εβδομαδιαίων πτήσεων προς το Τορόντο και δύο εβδομαδιαίων πτήσεων προς το Μόντρεαλ.  Οι πρόσθετες πτήσεις θα εκτελούνται από τη θυγατρική, Air Canada Rouge, από τις 24 Ιουνίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, πέραν των ήδη υφιστάμενων καθημερινών δρομολογίων που πραγματοποιούνται από την 1η Απριλίου έως τις 17 Νοεμβρίου.

Οι επιτελείς της εταιρείας δεν αποκλείουν μελλοντικά το ενδεχόμενο να συνδέουν την ελληνική πρωτεύουσα με τον Καναδά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δεδομένης της υψηλής ζήτησης τόσο από ξένους όσο και από την ελληνική κοινότητα που ζεί εκεί.

Η Air Canada είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία εγχώριου και διεθνούς δικτύου στον Καναδά, με δρομολόγια σε περισσότερα από 220 αεροδρόμια σε 6 ηπείρους. Στη χώρα μας η εταιρεία ξεκίνησε να έχει παρουσία το 2010, μετά τη διακοπή των δρομολογίων της Ολυμπιακής, ενώ ήδη από το 2009 πετούσε στη σύνδεση Ελλάδας- Καναδά ο έτερος «ανταγωνιστής» η Air Transat.

Οσον αφορά το καλοκαίρι του 2019 για τη χώρα μας, τα νέα δρομολόγια αντιστοιχούν σε μία αύξηση κατά 20% περίπου της δυναμικότητας της εταιρείας στην Ελλάδα. Ειδικά η Air Canada rouge, ανήκει στην οικογένεια της Air Canada και  έχει ξεκινήσει τη δραστηριότητά της εδώ και πέντε χρόνια. Η εταιρεία έχει ένα στόλο 53 αεροσκαφών, έχοντας εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα  25 εκατ. επιβάτες στους προορισμούς όπου πετάει.

  • Στην Ελλάδα, τα νούμερα του 2018 για το διάστημα από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο (οπότε εκτελεί δρομολόγια η εταιρεία) ήταν υψηλά, με την εταιρεία να έχει μερίδιο αγοράς 74,4% στις συνδέσεις του Ελ. Βενιζέλος με τον Καναδά, έχοντας εξυπηρετήσει συνολικά 175.000 επιβάτες.

Για τις διεθνείς αφίξεις του Ελ. Βενιζέλος, ο Καναδάς βρίσκεται στην 13η θέση για το 2018 με σχεδόν 140.000 διεθνείς αφίξεις μή κατοίκων την περασμένη χρονιά. Οσον αφορά τη συνολική επιβατική κίνηση πέρυσι για απευθείας συνδέσεις με τη χώρα πέρυσι, ανήλθε στις 248.000, με αύξηση 15,6% έναντι των 214.000 επιβατών το 2017 και αύξηση στην πενταετία 187%. Οι ξένοι που ταξιδεύουν στη συγκεκριμένη γραμμή ταξιδεύουν για αναψυχή (ποσοστό 73%) και για επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς 22%, ενώ οι ξένοι που μένουν στο εξωτερικό στηρίζουν επίσης πολύ τη σύνδεση. Οι Καναδοί που ταξιδεύουν στην Ελλάδα ξοδεύουν αρκετά χρήματα, με 70 ευρώ μέση δαπάνη στα καταστήματα του αεροδρομίου έναντι της συνολικής, μέσης δαπάνης του Ελ. Βενιζέλος που είναι στα 50 ευρώ. Ως προς τη διάρκεια διαμονής στην Ελλάδα, αυτή αντιστοιχεί σε 17 ημέρες ανά ταξίδι.

Εθνικός αερομεταφορέας του Καναδά, η  Air Canada είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο προσφέροντας προγραμματισμένες επιβατικές πτήσεις απευθείας σε 64 αεροδρόμια στον Καναδά,  59 στις ΗΠΑ και 98 στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ασία, στην Αυστραλία, στην Καραϊβική, στο Μεξικό και στην Κεντρική και Νότιο Αμερική. Η Air Canada είναι ιδρυτικό μέλος της Star Alliance, του πλέον διευρυμένου δικτύου αεροπορικής μεταφοράς στον κόσμο, το οποίο εξυπηρετεί 1.317 αεροδρόμια σε 193 χώρες. Η Air Canada είναι ο μοναδικός διεθνής αερομεταφορέας στη Βόρειο Αμερική, που έχει επιτύχει να βρίσκεται σε κατάταξη 4 αστέρων βάσει της ανεξάρτητης βρετανικής εταιρείας ερευνών Skytrax, σύμφωνα με την οποία η Air Ca

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here