Στο 5% αυξήθηκε το ποσοστό της Massachusetts Financial Services Company (MFS) στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της εισηγμένης.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία, με έδρα τη Βοστόνη, διαθέτει έμμεσα και άμεσα 23.036.948 μετοχές της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, ήτοι το 5% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Η Massachusetts Financial Services Company ιδρύθηκε το 1924 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα fund διαχείρισης assets παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους πλέον επικαιροποιημένους υπολογισμούς, το αμερικανικό fund διαχειρίζεται αυτή την στιγμή περισσότερα από 520 δισ. δολάρια, ενώ απασχολεί σχεδόν 2.000 εργαζόμενους. Οι επενδύσεις αφορούν τόσο μετοχές όσο και ομόλογα.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης

Στις 5 Μαρτίου 2021, η εταιρεία Massachusetts Financial Services Company (MFS), με έδρα τη Βοστόνη των ΗΠΑ, γνωστοποίησε στην ΟΤΕ Α.Ε. ότι στις 2 Μαρτίου 2021, η συμμετοχή της (έμμεση) στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ Α.Ε. και στα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου που κατέχει έφτασε το όριο του 5,0% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και των δικαιωμάτων ψήφου. Σύμφωνα με τη σχετική γνωστοποίηση, ο αριθμός των μετοχών μετά των αντίστοιχων δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει η MFS για λογαριασμό πελατών της, αμοιβαίων κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών, ανέρχεται σε 23.036.948, ήτοι ποσοστό 5,0% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΤΕ Α.Ε.

ΟΤΕ: Για 2η χρονιά στον διεθνή δείκτη του Bloomberg για την ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here