Μέσα στο εορταστικό τριήμερο οξύνθηκε ο πόλεμος. Με την ιστορία γύρω από την κατασχετήρια έκθεση για 44 εκατ. ευρώ συνεχίζεται η πολυετής διαμάχη της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου με την Αττικός Ηλιος του ομίλου Μαντωνανάκη, έχοντας ξεκινήσει με αφορμή τους όρους της πρώτης σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο Λαγονήσι, εκεί όπου λειτουργεί το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort.

Η ΕΤΑΔ ειδοποιήθηκε αργά το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στις 13.06.2019, από τις ελληνικές τράπεζες, ότι εκκρεμεί κατασχετήρια έκθεση εναντίον της, για υποτιθέμενη, όπως τη χαρακτηρίζει,  απαίτηση ύψους 43,965 εκατ. ευρώ.

  • «Η κατάσχεση αυτή έγινε χωρίς σχετικό τίτλο και ήταν καθ’ όλα  παράνομη. Η ΕΤΑΔ Α.Ε, έχοντας πάντα ως κύριο γνώμονα την διασφάλιση και προάσπιση τόσο του δημοσίου συμφέροντος όσο και των συμφερόντων της ιδίας της εταιρείας, αντέδρασε άμεσα και αποτελεσματικά», αναφέρει η διοίκηση.

Την Παρασκευή προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την ακύρωση της κατάσχεσης, εκπροσωπούμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γ. Τερζάκη. Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου έγινε δεκτή η αίτηση και ήρθη η δέσμευση. Την εταιρεία εκπροσώπησε ο καθηγητής Λ. Κιτσαράς.

  • «Η απόφαση της προσωρινής διαταγής είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ΕΤΑΔ Α.Ε., η οποία προχωράει περαιτέρω καθώς  εξετάζει τώρα την προσφυγή της στην πολιτική και ποινική δικαιοσύνη για την ενέργεια της Αττικός Ήλιος Α.Ε και τη ζημιά που της προκλήθηκε», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here