Θα το βγάλει το καλοκαίρι ο Ferit Sahenk στον νέο 5Αστέρα Βουλιαγμένης, το νέο απόκτημα της Four Seasons, για το οποίο τόσο πολύ καμαρώνει- απ΄ ότι μαθαίνω- ο Isadore»Issy» Sharp στα 87 του χρόνια;
Τα νέα για τον Τούρκο billionaire και στενό φίλο και συνεργάτη του Τούρκου προέδρου εξακολουθούν να είναι δυσάρεστα και προς επίρρωση σας μεταφέρω τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις επενδύσεις του mr Dogus στην Ελλάδα. Προς ώρας η συμμετοχή του στον νέο Αστέρα παραμένει, έστω με…νύχια και με δόντια και παρά το διακριτικό φλερτ ενός αμερικανικού fund αλλά και ενός Έλληνα μεγαλοπαράγοντα του κλάδου με πολυσχιδείς δραστηριότητες από ουρανό μέχρι θάλασσα.
Ως γνωστόν ο όμιλος Dogus έχει συνάψει ένα στρατηγικό deal με τον όμιλο Κυριακούλη (αλλά και με την Lamda Development) καταφέρνοντας να πάρει στα χέρια του 2.775 θέσεις ελλιμενισμού, ούτε λίγο ούτε πολύ το 34% της συνολικής δυναμικότητας της χώρας. 
Αυτά τότε, αρχές του 2013 που οι επενδύσεις του mr Dogus «έτρεχαν με χίλια» και το εγχώριο επιχιρείν «στέναζε» από τα μνημόνια.
Σήμερα, Ιούνιος του 2019 η κατάσταση έχει αλλάξει σε πολλά, τα χτυπήματα στην τουρκική οικονομία διαδέχονται το ένα το άλλο, οι άλλοτε πανίσχυροι επιχειρηματίες αποεπενδύουν με ταχείς ρυθμούς και το εγχώριο επιχειρείν έχει αρχίσει να παίρνει ανάσες.
Σε σημείο, που ο Ferit Sahenk, μετά την αποεπένδυση του από το Hilton της Αθήνας (το έχει αναλάβει, πλέον, εξ΄ολοκλήρου ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος) αναζητά παράλληλα λύση για τη συμμετοχή του στον Αστέρα/Four Seasons και τη συμμετοχή του στις μαρίνες.
Πληροφορίες (της εφημερίδας Deal News) φέρουν τον Sahenk να έχει προτείνει στον Κυριακούλη να εξαγοράσει τις μαρίνες στην Ελλάδα αλλά και ορισμένες που έχει στην Τουρκία. Ο όμιλος Κυριακούλη– στο τιμόνι είναι πλέον οι υιοί του Σταύρου Κυριακούλη, Φάνης (πρόεδρος και CEO) και Σπύρος (αντιπρόεδρος) με τον ίδιο τον «πατριάρχη» να παραμένει υπεύθυνος διοικητικού σχεδιασμού- φέρεται να εξετάζει την πρόταση του Τούρκου αλλά μόνο για την απόκτηση των μαρινών στην Ελλάδα αλλά αποκλείοντας κατηγορηματικά το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να εμπλακεί και με τις τουρκικές.

Ετσι πρακτικά η συζήτηση φαίνεται, πως γίνεται για Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λευκάδα και Ζέα, ενώ στην περίπτωση που η αποεπένδυση προσλάβει ολοκληρωτικό χαρακτήρα η συμμετοχή στη μαρίνα Φλοίσβου θα περάσει, όπως είναι λογικό, στα χέρια της Lamda Development.
Αυτά όσον αφορά στο μέτωπο των μαρινών, με τον Αστέρα να παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό.     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here